Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Να αποφασιστεί σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας”

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 7 /5/2018 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Λαύρας.  Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιάλειας μαζί με άλλα λαϊκά στρώματα ζούμε τα δραματικά αδιέξοδα από την διαχείριση των απορριμμάτων που έχουν μετατρέψει τα χωριά μας και το Αίγιο σε απέραντο σκουπιδότοπο, με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους.

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος από Κυβερνήσεις , Περιφέρεια και Δημοτικές Αρχές κατά καιρούς το πρόβλημα οξύνεται παραπέρα, ο σχεδιασμός τους έχει οδηγήσει τα πράγματα σήμερα στο να απειλούν την υγεία μας και την ασφάλεια του περιβάλλοντος. Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιάλειας δηλώνουμε πως βιώνουμε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης που μας έχει επιβάλλει μια σειρά από χαράτσια και δεν αντέχουμε κι άλλο χαράτσι στις πλάτες μας, από την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το σοβαρό αυτό θέμα μας έχει ήδη απασχολήσει και το έχουμε εντάξει στο πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο διαδηλώσαμε ενόντα στην αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πάτρα στις 5 Μάρτη 2018. Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  1. Αποκομιδή των απορριμμάτων από ολόκληρο τον Δήμο με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Δήμου Αιγιάλειας με έκτακτα μέτρα.
  2. Να αρχίσουν οι εργασίες οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας με τη σταδιακή, ασφαλή περιβαλλοντική αποκατάστασή του
  3. Να αποφασιστεί σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, με αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση στον τομέα .
  4. Καμία επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας
  5. Άμεση μείωση  των ανταποδοτικών τελών και  σταδιακή κατάργηση τους
  6. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας –Καμία απόλυση. Πρόσληψη τώρα του  απαραίτητου προσωπικού για την καθαριότητα από τον Δήμο. .