Αίγιο: Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Αίγιο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, με τη μαθητική παρέλαση να διεξάγεται επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, στην παραλία Αιγίου.

Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.  Ακολούθησε προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων,  με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Στη συνέχεια  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Στις 12 μ. πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει την παραλία και τους μαθητές να παρελαύνουν με καμάρι και περηφάνεια, με ωραίες παραδοσιακές στολές και να αποσπούν το χειροκρότημα του κόσμου.

Σήμερα Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στο Κινηματοθέατρο «Απόλλων»,  θα προβληθεί η ταινία  «Διάκος, ο εθνομάρτυς» της Φιλότιμο films, σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ώρα 6 μ.μ. (επίσημη) & 8 μ.μ.

Τον Συντονισμό των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων κ. Μαρία Αγγελοπούλου. Τελετάρχες ήταν  ο κ. Σωκράτης Μαυρίδης και οι δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. Αγλαΐα Σαλαμούρα και Αριστομένης Σταματόπουλος. 

Και του χρόνου!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ