Αίγιο: Επανέρχεται η ξηλωμένη ράμπα ΑμεΑ στην παραλία Άκολης

Η ξηλωμένη ράμπα ΑμεΑ από την παραλία της Άκολης, που είχε βγει από σημείο όπου είναι κοντά ξαπλώστρες, τελικά επανέρχεται. Σύμφωνα με το pelop.gr, ένα τυπικό πρόβλημα στην προβλεπόμενη αδειοδότηση, που αφορούσε στην έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, έδωσε «πάτημα» σε δικηγόρο προσφεύγοντας με σπίτι εκεί κοντά, να οδηγήσει το Λιμενικό Τμήμα Αιγίου στο να δώσει εντολή ξηλώματος εγκατάστασης υποβοήθησης λουομένων ΑμεΑ στην παραλία Άκολης, κοντά σε κατάστημα με ξαπλώστρες.

 

Τελικά, η αναστάτωση ήταν της στιγμής, αρκετή όμως για να κινητοποιήσει τον Δήμο Αιγιάλειας -και προσωπικά τον δήμαρχο Δ. Καλογερόπουλο- ο οποίος την Τρίτη αναμένεται στο σημείο μαζί με τον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη κι αφού σήμερα θα έχει «πέσει» και η εκκρεμούσα υπογραφή της ΕΦΑΑ.

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TOBEA που έχει αναπτύξει το SEATRAC, μια ειδική ράμπα με σύστημα που παρέχει την δυνατότητα στους κινητικά ανάπηρους συνανθρώπους μας να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα στην ανάρτησή του στο facebook έβαλε και σχετικό βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί το ξήλωμα του SEATRAC από ανθρώπους της εταιρείας του (η τοποθέτηση του οποίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί), μετά από εντολή που τους δόθηκε και αναφέρει πως ο λόγος αυτής της κίνησης, ήταν μια επώνυμη καταγγελία από ιδιώτη στο Λιμενικό!

«Δε θα το πίστευα πότε, μετά από 10 χρόνια, μετά από 180.000 χρήσεις, μετά από τόσο αγώνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απομονώσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Φοβούνται μην χαλάσει η βολή τους. Σήμερα στην παραλία Άκολη στο Αίγιο έγινε επώνυμη καταγγελία για να σταματήσει η εγκατάσταση του SEATRAC.

Προφανώς δεν είναι όλοι επιθυμητοί στην παραλία εμπρός από το σπίτι του «γείτονα» και τα ΑμεΑ εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του «γείτονα» στη θάλασσα. 10 χρόνια το SEATRAC σε αυτή την παραλία έχει αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, νόμιζα ότι η κοινωνία μας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, τελικά είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο περίμενα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Λίγες ξαπλώστρες μπορεί να βγουν από τις παραλίες, η πρόσβαση για όλους δε θα ξανά βγει από τις παραλίες!»

 

Αίγιο: “Ξήλωσαν” ράμπα Αμεα σε παραλία για να βάλουν… ξαπλώστρες!!!

Μιλώντας στο thebest.gr, ο κ.Φωτίου εξήγησε για το θέμα: «Η εγκατάσταση ξεκίνησε κανονικά και κάποια στιγμή επισκέφθηκαν το συνεργείο μας αστυνομικοί, οι οποίοι έλεγξαν τα έγγραφα και ήταν όλα μια χαρά. Στη συνέχεια όπως μου έχουν μεταφέρει, πήγε το Λιμενικό, έλεγξε τα έγγραφα και στη συνέχεια, επειδή γνωρίζουμε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει πάρει μια άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία, ζητήσαμε από τον Δήμο να μας επιβεβαιώσει ότι έχει πάρει την άδεια.

Ο Δήμος μας έστειλε έγγραφο ότι όντως έχει λάβει την άδεια και προχωράμε στην εγκατάσταση. Ζητήθηκε η απεγκαταστάση του μηχανήματος η τοποθέτηση του οποίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο λόγος μας είπαν, είναι ότι έγινε επώνυμη καταγγελία από ιδιώτη στο Λιμενικό, όπως με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου γιατί δεν ήμουν παρών».

Ο Ιγνάτιος Φωτίου δεν έκρυψε την πικρία του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση: «Είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα βράβευση από τα ΕΒΕΑ παρουσία του Πρωθυπουργού και συζητήσαμε για τα βήματα που γίνονται για να μπει η χώρα μας πρώτη στον προσβάσιμο τουρισμό, έχοντας προσβάσιμες παραλίες και υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή που όλη αυτή την προσπάθεια τη γυρνάνε πίσω».

 

https://iliaweb.gr