Αίγιο – Εντυπωσίασε και συγκίνησε η Νυχτερινή Παρέλαση Αναβιωτών

Ρίγη συγκίνησης και το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που κατέκλυσε το κέντρο του Αιγίου, παρά το τσουχτερό κρύο, απέσπασε η Νυχτερινή παρέλαση Αναβιωτών, σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”.

 Σύλλογοι απ΄ όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές φορεσιές, ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821», Χορευτικοί Όμιλοι με τη συμμετοχή κοινού τμήματος των Φιλαρμονικών Αιγείρας και Ακράτας, έδωσαν δυναμικό παρόν στο Αίγιο.

Σε μια κοινωνία που αναζητά το βηματισμό της, που οι παραδόσεις μας, οι αξίες και τα “πιστεύω” βρίσκονται σε κρίση, η σημερινή παρουσία των Αναβιωτών απ’ όλη τη χώρα, σκόρπισε  την ελπίδα ότι η “σπίθα” του Αγώνα παραμένει αναμμένη και μεταλαμπαδεύεται στις νέες γενιές.

Μετά το τέλος της νυχτερινής παρέλασης, τα αγήματα συναντήθηκαν στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου μικρά παιδιά απήγγειλλαν ποιήματα, ενώ τραγούδησε η Δημοτική Παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση της Μπέσσυς Νάσση και τα χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και έχουν ως εξής:

ΩΡΑ 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου στην προτομή του Ανδρέα Λόντου

ΩΡΑ 12.00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ Συλλόγων Αναβιωτών με παραδοσιακές φορεσιές στην οδό Μητροπόλεως.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ