Έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. για χώρους στέγασης προσφύγων σε Περιφέρειες και Δήμους

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, κοινοποιήθηκε προχθές έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με το οποίο αναζητούνται κατάλληλοι χώροι για την στέγαση των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αμέσως μετά την κοινοποίηση του εγγράφου δήλωσε σχετικά:

«Θα επικοινωνήσω άμεσα με όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την Εκκλησία και άλλους φορείς. Την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζουμε συνάντηση των φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα».

 

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η σύσκεψη στην Περιφέρεια

Το αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων», θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί να γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32) τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. και έχουν προσκληθεί εκτός από τους Αντιπεριφερειάρχες, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, η Εκκλησία, Δήμαρχοι και φορείς.