Άνοιξε τις πύλες του το 3ήμερο Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα – Αιγιάλεια 2016”

Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα – Αιγιάλεια 2016» άνοιξε τις πύλες του απόψε Παρασκευή,  όπου στις 7 μ.μ. έγιναν τα επίσημα εγκαίνια παρουσία του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Στην είσοδο του πολυχώρου “Όνειρο” στη Μυρτιά Αιγίου είχε κατασκευαστεί  η μεγαλύτερη Σταφιδόπιτα του κόσμου (διαστάσεις αξιολόγησης για το βιβλίο Γκίνες). Η Σταφιδόπιτα παρασκευάστηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, τη Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και το Σύλλογο Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαϊας

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές του Φεστιβάλ και ανέφερε πως πρόθεση του Δήμου είναι  το  3ήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας να καθιερωθεί ως  άλλος ένας θεσμός για την Αιγιάλεια.

Διακεκριμένοι σεφ  σήμερα Παρασκευή μαγείρεψαν με προϊόντα από τη Δημοτική Ενότητα Ακράτας και έφτιαξαν μια λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, ενώ σεφ με προϊόντα από τη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού προσέφεραν αγιορείτικη ψαρόσουπα.

Επίσης, περίπτερα με τοπικά προϊόντα από την Αιγιάλεια, την Κρήτη, τα Γιάννενα, το Μεσολόγγι, τα Φάρσαλα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, δίνουν το παρόν στην Αιγιάλεια με  ένα μοναδικό γευστικό “άρωμα Ελλάδας”.

Το πρόγραμμα για Σάββατο 20/2 & Κυριακή 21/2, 10 π.μ.- 9 μ.μ.

Σάββατο 20/2

Η Δημοτική Ενότητα Αιγίου θα μας κεράσει καλαμαράκι στιφάδο

Από την Δημοτική Ενότητα Ερινεού θα γλυκαθούμε με πορτοκαλόπιτα
Από την Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας γνωρίζουμε το νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια
Από την Δημοτική Ενότητα Αιγείρας θα γευθούμε ελιόψωμο και σταφιδόψωμο.

Κυριακή 21/2
Γευόμαστε τις περίφημες νηστίσιμες πίτες από το Διακοπτό.
Από την Ακράτα θα δοκιμάσουμε κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες.
Η Μονή Ταξιαρχών Αιγίου θα μας εκπλήξει με την ροδοζάχαρη.
Ο Δήμος Αιγιάλειας θα μας «ταξιδέψει» με ποικιλίες Ροδίτη Chardonnay, Λαγόρθι, Caberrnet, Sauvignon και Merlot.

Συνδιοργανωτές:
Δήμος Αιγιαλείας – Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας.

Με την υποστήριξη: Του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας, της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Ε.Ε.Σ.Ε.Ε, του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, του Συλλόγου Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας.
Είσοδος 3 ευρώΠαιδιά/ΑμΕα δωρεάν.