Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετείχε στο 9ο φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι ένα «Πανηγύρι της Πληροφορικής», μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Πληροφορικής αλλά και άλλων δράσεων των σχολείων.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου συμμετείχε με επιτυχία στο 9ο Mαθητικό φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Πάτρα την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. Η εργασία που παρουσιάστηκε αφορούσε στη δημιουργία και στον προγραμματισμό 3 ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων (κιθάρα, πιάνο, μουσικό ακολουθητή) με χρήση του κιτ ρομποτικής LegoEV3 και της γλώσσας Python. Στόχος  της εργασίας, ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μηχανικής, μουσικής καθώς και η βελτίωση των γνώσεών τους στον προγραμματισμό.

Η πρωτότυπη αυτή εργασία προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του φεστιβάλ.

Η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου που συμμετείχε στο πρόγραμμα αποτελούνταν από τους καθηγητές Πληροφορικής Σπανό Ηλία και Διαμαντόπουλο Νικόλαο και τους μαθητές: Σταυρίδη Κωνσταντίνο, Τριανταφυλλάκη Γεώργιο, Φιλιππάτο Γεώργιο και Φιλιππάτου Ειρήνη.

Τέλος να αναφερθούμε στoν διαγωνισμό για την επίσημη αφίσα του φεστιβάλ, στον οποίο η πρόταση της Ραμπαβίλα Ουρανίας, μαθήτριας της Β` τάξης του σχολείου μας (με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Χριστοφιλοπούλου Αλεξίας ΠΕ80 και Διαμαντόπουλου Νικόλαου ΠΕ86) πήρε τη 2η θέση.