Το Αίγιο θρηνεί το χαμό του 26χρονου Αντώνη Τσιγκρή – Συλλυπητήριες ανακοινώσεις – Στάση εργασίας

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Αίγιο με τον ξαφνικό χαμό του 25χρονου Αντώνη Τσιγκρή, που έφυγε τόσο αναπάντεχα σήμερα, σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Αντώνης εργαζόταν ως διανομέας σε καφέ της Τρίγωνης πλατείας Αιγίου και  το τραγικό δυστύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίων Αναργύρων, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να αποφύγει όχημα που άνοιξε την πόρτα του και δυστυχώς έπεσε πάνω σε φορτηγό με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Για το τραγικό περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας στην οποία αναφέρεται:

-“Ένας 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στο Αίγιο, στην πόλη μας και προστέθηκε στην ήδη μακρά λίστα των συναδέλφων μας που χάθηκαν στην άσφαλτο σε όλη την Ελλάδα.  Ως «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου Αχαΐας» ( Β.Σ.Ε.Ο.Δ.Α.) όπου εδρεύει στο Αίγιο, εκφράζουμε στην οικογένεια του Αντώνη Τσιγκρή και στους οικείους του, την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας. 

Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η δουλειά του διανομέα είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας.  Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα, ή υπό την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας. Αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο”. 

 

Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας:

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – 4ωρη στάση εργασίας το Σάββατο 23/9

Ένας 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του πριν λίγες ώρες, εν ώρα εργασίας στο Αίγιο, και προστέθηκε στην ήδη μακρά λίστα των συναδέλφων μας που χάθηκαν στην άσφαλτο.

Ως συνδικάτο, εκφράζουμε στην οικογένεια του, στους οικείους του, την βαθειά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας. Ζητάμε να διερευνυθούν τα αίτια του δυστηχήματος.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η δουλειά του διανομέα είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας. Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα , η με την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας. Αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο.

Δεν είναι όμως μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι η αιτία του κακού, ούτε η κακιά στιγμή. Το αίμα των δεκάδων νεκρών διανομέων τα τελευταία χρόνια “φωνάζει” για την έλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι άμεση ανάγκη να επανέρθουν και για την ειδικότητα του διανομέα.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες, αφού τόσα χρόνια σιωπούν και γυρίζουν την πλάτη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Μάλιστα τώρα φέρνουν και νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το 13ωρο. Οι ευθύνες όμως είναι τεράστιες και για τους εργοδότες που στο όνομα του κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δε θα μείνουμε άλλο θεατές σε αυτό το έγκλημα! Ή τα κέρδη τους, ή ζωές μας!

Επιλέγουμε τις ζωές μας γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
  • Καμία διανομή σε ακραιές καιρικές συνθήκες.
  • Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη.
  • 5ήμερο- 7ωρο.

Καλούμε σε 4ωρη στάση εργασίας αύριο Σάββατο 23/9 από τις 11:00 έως 15:00 για όλο τον κλάδο, και συγκέντρωση-μοτοπορεία στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.