Συνάντηση του Κώστα Σπηλιόπουλου με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων

Μια εποικοδομητική συνάντηση είχε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλειας Προορισμός», με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων της Αιγιάλειας.

Ο κ. Σπηλιόπουλος άκουσε τους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό στην Αιγιάλεια και μοιράστηκε το δικό του σχέδιο μαζί τους. Στην διεξοδική συζήτηση που υπήρξε, τέθηκαν από την πλευρά των συλλόγων τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, ενώ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία τους.

Ο επικεφαλής της «Αιγιάλειας Προορισμός» από τη μεριά του, ανέπτυξε τις προγραμματικές του θέσεις για τον πολιτισμό, οι οποίες θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση του ανθρώπινου πολιτιστικού δυναμικού της Αιγιάλειας. Εξάλλου στο συνολικό σχεδιασμό που έχει καταθέσει ο κ. Σπηλιόπουλος. ο πολιτισμός μαζί με τον αθλητισμό, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού μοντέλου που θα καταστήσει την Αιγιάλεια Προορισμό και έναν ιδανικό τόπο τόσο για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες.

«Εμείς πιστεύουμε πως ο δήμος μας είναι πάρα πολύ σημαντικός και έχει όλα τα πλεονεκτήματα, έχουμε παρελθόν πολιτισμού ανάπτυξης και χαρακτηριστικά εν υπνώση. Εμείς έχουμε ένα μοντέλο για την ανάπτυξη του δήμου βασιζόμενο στα πλεονεκτήματα του και αυτά δεν έχουν συμπεριληφθεί ποτέ σε ένα συνεκτικό μοντέλο. Τοπίο, προϊόντα, πολιτισμός, ιστορία, δράσεις ανθρώπων, αυτά είναι τα ισχυρά μας χαρτιά, η ΑΞΙΑ ΜΑΣ» τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Εν συνεχεία έδωσε απαντήσεις στα προβλήματα που τέθηκαν από τους πολιτιστικούς συλλόγους. Ένα κοινό πρόβλημα που διαπιστώθηκε από όλους ήταν η έλλειψη κατάλληλων χώρων για χρήση. Σε ότι αφορά αυτό ο κ. Σπηλιόπουλος έθεσε το ζήτημα της ανεκμετάλλευτης δημοτικής περιουσίας και το οποίο είναι μέρος του προγράμματος του, γεγονός που μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα.

Σχετικά με την αξιοποίηση των συλλόγων σε ένα ενιαίο πλάνο δράσης και με τη δημιουργία αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των υπαρχόντων πολιτιστικών θεσμών, ο κ. Σπηλιόπουλος υπογράμμισε την αναγκαία παρουσία ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στην Αιγιάλεια αλλά και τη διαμόρφωση κουλτούρας  εξωστρέφειας και συνεργασίας με σωματεία και συλλόγους απ΄ άλλες πόλεις τόσος της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως. «Οι άνθρωποι του πολιτισμού θα πάψουν πλέον να αντιμετωπίζονται σαν κάποιους που απλώς κάνουν το χόμπι τους, αλλά σαν αυτοί που βελτιώνουν της ποιότητα ζωής στην Αιγιάλεια ενώ ταυτόχρονα την προβάλλουν και εκτός των τειχών της» δήλωσε κλείνοντας ο κ. Σπηλιόπουλος».