Τουρκία: Ισόβια σε 104 «κατηγορουμένους» για την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν

Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, η τουρκική Δικαιοσύνη έριξε “βαρύ πέλεκυ” εναντίον εκατοντάδων κατηγορούμενων για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ερντογάν, εξαντλώντας την αυστηρότητά της με την βαρύτερη των ποινών για 104 “κατηγορούμενους”.

Πρόκειται για τις βαρύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της “εθνοκάθαρσης” που προωθεί το καθεστώς Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα, καθώς και την αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί βάσει της τουρκικής νομοθεσίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Δικαστήριο της Σμύρνης επέβαλε σε 104 από τους 280 κατηγορουμένους την ποινή της «επιβαρυμένης» ισόβιας κάθειρξης, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται στο μέγιστο ο ελάχιστος χρόνος που πρέπει να μείνει κανείς στη φυλακή πριν μπορέσει έως ότου μπορέσει να ζητήσει αναστολή.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σε 21 κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών για εξύβριση του προέδρου Ερντογάν, ενώ 31 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».