Συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Συμπολιτείας και Ερινεού

Συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και των αντιδημάρχων Έργων και Οικονομικών κ.κ. Βασιλικής Ψυχράμη, Δημήτρη Καλαμίδα, βοηθού Δημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου με τους προέδρους των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Συμπολιτείας και Ερινεού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη, με σκοπό την καταγραφή και τη συζήτηση για τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες, με σκοπό την επίλυσή τους.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, με τους προέδρους των Κοινοτήτων να αναφέρονται στα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν τα χωριά τους (ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, απόδοση παγίων προκαταβολών κ.α.).

Στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, ο δήμαρχος τόνισε πως σαφώς η καθημερινότητα είναι ορατά βελτιωμένη και πλέον οι πρόεδροι, μετά από τις κατάλληλες παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής, έχουν απαλλαγεί από το βάρος της αντιμετώπισης τόσο της αποκομιδής των απορριμμάτων όσο και των βλαβών ύδρευσης. Υφίστανται σαφώς αρκετά ακόμα προβλήματα στην προσβασιμότητα στις περιουσίες των δημοτών μέσω των αγροτικών δρόμων και όπως τονίστηκε από όλους τους παράγοντες, για το έτος 2019 δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα περιθώρια μικροεπεμβάσεων με μηχανήματα του Δήμου και μόνο όπου υπάρχει απόλυτη ανάγκη, αφού έχουν ήδη απορροφηθεί τα κονδύλια του φετινού προϋπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά στον ηλεκτροφωτισμό, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε πως είναι γνωστές οι αδυναμίες που έχουν «κληρονομηθεί» και δρομολογείται γι’ αυτό λύση στο άμεσο μέλλον για το σύνολο του Δήμου, μέσω της ανάθεσης του έργου της αποκατάστασης καμένων λαμπών σε χειριστές καλαθοφόρου οχήματος, οπότε οι πρόεδροι των Κοινοτήτων θα απαλλαγούν σύντομα και από αυτό το βάρος.

«Στόχος μας είναι η περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, όπου και αν διαμένουν» κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.