«Σημεία φιλικά προς το Μητρικό θηλασμό» – Επιτυχημένη η ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό, με θέμα «Σημεία φιλικά προς το Μητρικό θηλασμό», που διοργάνωσε ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, το απόγευμα της Τετάρτης, με συνδιοργάνωση της Αλκυόνης και της υπεύθυνης Μαίας του Κέντρου Υγείας Αιγίου, κα. Καλλιόπη Φιλιοπούλου.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσουμε τα καταστήματα της πόλης μας και να διευκολύνουμε την διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα “Φιλικά για τον θηλασμό”, δηλαδή την δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Για να οριστεί ένα σημείο ως φιλικό για θηλασμό θα πρέπει να διαθέτει ένα προστατευμένο, καθαρό και εφοδιασμένο με μια καρέκλα ή πολυθρόνα χώρο, ώστε να μπορεί κάθε μητέρα, που το επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί κάποιο σημείο φιλικό για θηλασμό στην Αιγιάλεια και είναι η πρώτη φορά, που κάποιος φορέας από την περιοχή μας συμμετέχει στην ανάδειξη του συγκεκριμένου προγράμματος, γι αυτό καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Φιλικά για τον θηλασμό” να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου μας στο τηλέφωνο 2691025056, ώστε να τους παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σχετικά με την ένταξή τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και συνδιοργάνωση την κα. Ντέκα Ελένη, Μαία από το πρόγραμμα ”Αλκυόνη”, την κα. Καλλιόπη Φιλιοπούλου, υπεύθυνη Μαία του Κέντρου Υγείας Αιγίου, την κα. Μαρία Κιούρτη, Πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Πάτρας, την κα. Χαρά Θεοδωρακοπούλου, Ψυχολόγο, τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αιγίου για την παρουσία τους, όλες και όλους τους Συναδέλφους για την παρουσία τους και τα Τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της ημερίδας.