Παπακωνσταντινόπουλος: “Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και αγώνα για καλύτερη ζωή”

H Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.ΣΤ.Α) και ο επικεφαλής Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, σχετικά με τη σημερινή ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς τονίζουν ότι είναι  “μέρα μνήμης και αγώνα για καλύτερη ζωή” και αναφέρουν:
-“Από τους αγώνες των εργατών στο Σικάγο (1886), τον αιματοβαμμένο εργατικό ξεσηκωμό της Θεσσαλονίκης το 1936, την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 που τιμούμε σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια .
Σήμερα οι μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις δημιουργούν τεράστιες δυνατότητες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης προς όφελος των λαών.
Όμως αντίθετα οι λαοί βιώνουν μια παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι συνθήκες υπερεκμετάλλευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία που υποκινήθηκε απο τα αμερικανονατοϊκά επιτελεία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια με ανυπολόγιστες οικονομικές και άλλες επιπτώσεις στο μέλλον.
Στη χώρα μας που ζει μια δεκαετή μνημονιακή πολιτική έχουν προστεθεί νέα προβλήματα.
Η πανδημία και η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας , η ακρίβεια η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και στα άλλα καταναλωτικά αγαθά,έχουν φέρει τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση .
Οι αυξήσεις “φιλοδώρημα” εξανεμίστηκαν από την έκρηξη της ακρίβειας .Παράλληλα το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας που έχει επιβληθεί απο τις κυβερνήσεις του μνημονιακού τόξου έβαλε ταφόπλακα στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.
Η
τοπική αυτοδιοίκηση στενάζει από το καθεστώς της υποχρηματοδότησης και της μεταφοράς των οικονομικών βαρών στους δημότες μέσω της φοροεπιδρομής και με το κράτος να απέχει απο την οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων όπως αυτό της διαχείρησης των απορριμμάτων ,κοινωνικών αναγκών κ.α
Για την εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής έχει στην πλειοψηφία των δήμων τοπικούς άρχοντες πειθήνια όργανα εφαρμογής αυτής της πολιτικής με απουσία διεκδικητικού λόγου.
Την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά παρατεταμένη κρίση σε όλα τα επίπεδα εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών έχει άμεση εμπλοκή στον πόλεμο.
Οι νατοϊκές βάσεις παίζουν ενεργό ρόλο στην εξελισσόμενη πολεμική σύρραξη, με εξαιρετικά επικίνδυνες και απρόβλεπτες διαστάσεις για την ασφάλεια του ελληνικού λαού.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει ο λαός τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ,είναι να συμβάλλει με την συμμετοχή του στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της αρνητικής πραγματικότητας .
Άμεσα μέτρα διεκδίκησης
Λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας με την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε πετρέλαιο, βενζίνη, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο.
Επιδότηση όλων των ανέργων και αύξηση του επιδόματος.
Αφορολόγητο έως τις 13.000 ευρώ με ανάλογη προσαύξηση για κάθε ανήλικο παιδί.
Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα και καθορισμός στα 900 ευρώ του κατώτατου μισθού. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις,
Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο