Ψυχράμη: « Οδηγός των σύγχρονων πολιτικών το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς»

Η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” και η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη για τον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς σε μήνυμα τους αναφέρουν: 

-“Τα αποτελέσματα της πανδημίας, στο επίπεδο της ανεργίας και των ελαστικών μορφών εργασίας που θα προκύψουν από την είσοδο της  τηλεργασίας στην αγορά, είναι βέβαιο πως θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις και τις ανησυχίες στους κόλπους του εργατικού κινήματος.

 Η καταστρατήγηση κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες, βρίσκεται προ των πυλών. Ήδη, με το πρόσχημα του «προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας», άνοιξε η «κερκόπορτα» των αντεργατικών διατάξεων, που μειώνει μονομερώς στο μισό, το μισθό των εργαζομένων.

Η πρώτη Μαΐου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εργατικό κίνημα από το 1886. Πρόκειται για μια ημέρα μνήμης των αγώνων των εργαζομένων αλλά και τιμής για τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Τα πάγια αιτήματα για τη στήριξη των δημόσιων δομών, όπως της παιδείας και της υγείας, έρχονταν αντιμέτωπα τα τελευταία χρόνια με τις κυρίαρχες αγορές και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επικρατούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Όλες  όμως οι χώρες, ανεξαιρέτως,  στηρίχθηκαν στο δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι σύγχρονες κυβερνήσεις, μετά το «σοκ» της πανδημίας, μετά και τις επαχθείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, οφείλουν να  αναθεωρήσουν τις αντιλήψεις τους για τους δημόσιους πυλώνες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πρόοδο των κοινωνιών. Οφείλουν, επίσης να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας ,  τους μικρο-μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες με γενναίες αποφάσεις, άτοκα δάνεια και διευκολύνσεις, δημιουργώντας παράλληλα ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, μέσα από την εκπόνηση ενός σχεδίου ουσιαστικής στήριξης των θέσεων εργασίας αλλά και της μισθωτής εργασίας.

Οφείλουν να παράσχουν στη νέα γενιά όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα για δημιουργία και προκοπή.

Τέλος , οφείλουν να διασφαλίζουν την ειρήνη των λαών, διότι  είναι ο μοναδικός δρόμος ευημερίας και προόδου”.