Ο Αιγιώτης Θέμης Προδρομάκης στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΟΡΩ∆ΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Ο Αιγιώτης καθηγητής Νανοτεχνολογίας Θέµης Προδροµάκης, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση στέψης του Βασιλιά Καρόλου που θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου 2023  στο Αβαείο του Ουέστµινστερ, όπου πραγµατοποιούνται στέψεις από το 1066.

Ο Θέμης Προδρομάκης που υπηρετεί από μικρό παιδί τη Βυζαντινή Μουσική ως ιεροψάλτης σε αναλόγια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό όπου διαπρέπει, θα είναι ένας από τα επτά μέλη του συνόλου, που δημιουργήθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Δρ. Αλέξανδρο Λίγκα (ιδρυτή και διευθυντή του διεθνούς φήμης φωνητικού συνόλου Cappella Romana). 

Το ελληνορθόδοξο σύνολο βυζαντινής Μουσικής αποτελείται από ιεροψάλτες που έχουν υπηρετήσει σε καθεδρικούς ναούς και ενορίες, ως δάσκαλοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και σε επαγγελματικές χορωδίες όπως η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Το μουσικό πρόγραμμα συνδυάζει «παράδοση, κληρονομιά και τελετουργικό, με νέες μουσικές φωνές του σήμερα, αντανακλώντας την δια βίου αγάπη και υποστήριξη του Βασιλιά για τη μουσική και τις τέχνες» σύμφωνα με το δελτίο τύπου των ανακτόρων.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ανέθεσε προσωπικά δώδεκα νέα μουσικά κομμάτια, για την τελετή στέψης του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, σε κορυφαίους Βρετανούς συνθέτες και ερμηνευτές.

Μάλιστα, ως φόρο τιμής στον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Βασιλιά, το Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών (Byzantine Chant Ensemble) θα ψάλλει ελληνορθόδοξους ύμνους κατά την διάρκεια της τελετής.

 

Aπό την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”