Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη δημιουργία μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι του Αιγίου

Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ζητά τη δημιουργία μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι του Αιγίου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι του Αιγίου είναι απαραίτητη, καθώς θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Η δημιουργία μαρίνας σκαφών στο Αίγιο, θα εξυπηρετήσει τον ανεφοδιασμό των διερχόμενων σκαφών με καύσιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες ελλιμενισμού.

Σύμφωνα με μελέτη του “International Association of Maritime” (Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακών Ερευνών), για κάθε εκατό σκάφη, δημιουργούνται τέσσερις θέσεις εργασίας στη μαρίνα και σαράντα θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Όπως αποδεικνύεται, τα οφέλη είναι πολλαπλά και αγγίζουν πολλές πτυχές της τοπικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα το κόστος κατασκευής είναι μικρό, αφού οι υπάρχουσες υποδομές στο παλιό λιμάνι του Αιγίου είναι απόλυτα λειτουργικές και κατάλληλες για τη δημιουργία μαρίνας σκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παλιό λιμάνι του Αιγίου, βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής, γεγονός που θα συμβάλει στην προσέλκυση επισκεπτών.

Τέλος, να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο πλέουν χιλιάδες σκάφη στον Κορινθιακό , ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού τους, αν εξαιρέσουμε τα Τριζόνια της Φωκίδας, όπου υπάρχει μαρίνα μικρών προδιαγραφών και περιορισμένων δυνατοτήτων».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Ναυτιλίας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη δημιουργία σύγχρονης μαρίνας σκαφών στο παλαιό λιμάνι του Αιγίου και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής της._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας τουΥπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.