Παράθυρο για σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού, άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

“Όχι Άδωνι σε νέα οικονομική στήριξη της εστίασης”

Παράθυρο για σκληρότερα μέτρα προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Max fm 93,4 και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη. 

Τα μέτρα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ γιατρών και Κυβέρνησης, είναι, μεταξύ άλλων: η καθολική χρήση μάσκας, τουλάχιστον όπου υπάρχει συγχρωτισμός, η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος από τους ανεμβολίαστους για να μπουν στο σούπερ μάρκετ. Επιπροσθέτως, όπως στην Αυστρία ένα πλέγμα ισχυρών περιορισμών μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε lockdown στη χώρα, ενώ δήλωσε πως τα μέτρα αποδίδουν, αφού αυξήθηκε το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα. «Αν δεν φτάσουμε όμως στο 90% του πληθυσμού δύσκολα θα ξεφύγουμε από το ιό», είπε χαρακτηριστικά. «Επειδή πάμε καλύτερα με μέτρα και επειδή οι εμβολιασμοί πρέπει άμεσα να αυξηθούν πολλά μέτρα είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέκλεισε νέα οικονομική στήριξη για εστίαση και εμπόριο, «αφού όπως είχαμε πει τον χειμώνα δεν θα μπορούμε να δώσουμε άλλες ενισχύσεις», ανέφερε. «Άλλωστε ούτε στην Ευρώπη θα υπάρξει νέο τέτοιο πακέτο», δήλωσε.