Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση: Kλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, τα μπαρ και οι καφετέριες

Την παύση λειτουργίας σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, τα μπαρ και οι καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός από delivery και take away, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικά κέντρα και κέντρα αισθητικής.

Παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. 

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, σε ματαίωση των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του προχώρησε το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Ωστόσο, το κοινό θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τους κοινόχρηστους χώρους του.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του «ΚΠΙΣΝ» «σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνει ότι αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του (συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια, αθλητικά προγράμματα, ξεναγήσεις)  για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ και οι παιδικές χαρές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνουν κλειστά. Επιπλέον, δεν θα λειτουργεί η υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.

Το ΚΠΙΣΝ παρακολουθεί πολύ στενά τις οδηγίες και τις εξελίξεις, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του. Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν υπάρξουν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία».

Επίσης, το Golden Hall αναστέλλει τη λειτουργία του καθώς κρούσμα φέρεται να το είχε επισκεφτεί.

Στη σχετική ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας αναφέρεται ότι «κρούσμα φέρεται να είχε επισκεφτεί το εμπορικό κέντρο. Αμεση προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών στα εμπορικά κέντρα μας. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε στην εκκένωση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου “Golden Hall”. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές θα σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας και σε όλα τα εμπορικά κέντρα».

 

https://www.kathimerini.gr/1069010/article/epikairothta/politikh/nea-metra-anakoinwse-h-kyvernhsh