Με θετικές εντυπώσεις η διαδραστική ημερίδα «O εθελοντισμός ως μέσο αυτοβελτίωσης»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η διαδραστική ημερίδα για τον εθελοντισμό, με θέμα  «ο εθελοντισμός ως μέσο αυτοβελτίωσης»,  που διεξήχθη τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου  2023 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης με αφορμή την διεθνή  ημέρα εθελοντισμού ( 5 / 12 ) .

Έγκριτοι ομιλητές, εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες, άνθρωποι του εθελοντισμού, πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, έδωσαν το παρόν σε μία διαφορετική δράση που έγινε στην πόλη μας .

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου δια της εκπροσώπου της κυρίας Θεώνη Σταθοπούλου, ο πρώην Υφυπουργός εξωτερικών και νυν βουλευτής  Αχαΐας κύριος Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας και Αναπληρωτής δημάρχου, κύριος Βασίλης Χριστόπουλος, ο  αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κύριος Άρης Τηλιγάδης, Ο πρόεδρος του  Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κύριος Γεώργιος Μπέσκος, ο Πρόεδρος του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, κύριος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αιγίου,  επιπλέον παραβρέθηκαν στην ημερίδα η  εκπρόσωπός του κυρίου Γιάννη Λαινιώτη πρώην Βουλευτή Αχαΐας κυρία Ρωξάνη Μακρή καθώς  και μέλη και εκπρόσωποι φορέων .

Ακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις από τους κάτωθι ομιλητές: Ναταλία  Αλεξανδρίδου |life coach , όπου ανέπτυξε την ομιλία της πάνω στο μεγάλο ‘’ κέρδος του  εθελοντισμού‘’, Βασίλειος Τρίγκας |Πυρονόμος & Αναστασία Βλάχου  |Αρχιπυροσβέστρια, μας ενημέρωσαν για την χρησιμότητα του εθελοντισμού στο  Πυροσβεστικό Σώμα και τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν ώστε να ενταχθούν στο  πυροσβεστικό Σώμα , Γιάννης Ξουρίδας |mindset coach , παρουσίατην συμβολή του εθελοντισμού στην ‘’προσωπική ανάπτυξη‘’, Χαράλαμπος Μπονάνος | Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ,  Παρουσίαση δράσεων της ΠΔΕ σχετικά με τον εθελοντισμό στην υγεία.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε διαδραστική ανοιχτή συζήτηση, ενώ τέθηκαν ουσιαστικά ερωτήματα και τοποθετήσεις.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας απέμεινε δώρα και αναμνηστικές πλακέτες προς  τους ομιλητές για τη συμβολή τους και τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα, ενώ τίμησε για την υποστήριξη και την εθελοντική της  προσφορά στις  δράσεις της Ομοσπονδίας , την κυρία  Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσίαρη.

Τις εργασίες του Forum συντόνισαν οι: Ιωάννα Κότση, Διευθύνων σύμβουλος της  εταιρείας Enalia Events & Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Δερεύνησης ανθρωπίνων  συστημάτων ΕΙΔΑΣ και ο Σταύρος Κ Καραδημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας & Γεν. Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Ε

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, το Δήμο  Αιγιαλείας και την ΔΗΚΕΠΑ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την οργανωτική στήριξη της Enalia Events.

Στα πλαίσια της ημερίδας δημιουργήθηκε ένα πρόσφορο έδαφος γόνιμου και  εποικοδομητικού διαλόγου με κεντρικό άξονα τον εθελοντισμό και την συμβολή του στην  αυτογνωσία και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου γενικότερα..

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σπύρο Ανδριανό | Συγγραφέα  – παρουσιαστή – entrepreneur mentor για την συμβολή του και την βοήθεια του στην  ημερίδα , την εθελοντική ομάδα που στήριξε την διοργάνωση καθώς και τους χορηγούς που μας τίμησαν τόσο με την παρουσία τους όσο και με την ένθερμη υποστήριξή τους.

Χορηγοί – Υποστηρικτές στην « Ημερίδα για τον εθελοντισμό »

Telis Ηotel

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ ‘’ο ξυλόφουρνος ’’ 

ΑΝΘΗ, ΦΥΤΑ “ΜΑΝΩΛΙΑ”, ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο.Ε. Master SOUND Manetas – Μανέτας Νίκος