Δήλωση Μαρίνου Σκανδάμη για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού

H φρικτή, δολοφονική επίθεση κατά του νέου αστυνομικού στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό και την διασωλήνωσή του, είναι απερίφραστα καταδικαστέα από κάθε Έλληνα πολίτη.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τραυματισθέντα και στην οικογένεια του και προσδοκούμε ότι όλα θα εξελιχθούν κατ’ ευχήν, με την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ταυτόχρονα η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που για πρώτη φορά μίλησε για την ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων οπαδών χωρίς αυτό να έχει ειπωθεί κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που παγίως και μετά από κάθε στυγερό οπαδικό έγκλημα έχουμε, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τονίσει.

Δηλαδή πως, η οπαδική βία έχει μετεξελιχθεί σε οργανωμένο έγκλημα με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση ειδεχθών εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονιών, ληστειών, εκβιάσεων, παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών κ.λπ.

Για αυτό πρέπει και η προανακριτική έρευνα να στρέφεται οπωσδήποτε και στην διερεύνηση της ύπαρξης και τεκμηρίωσης των προϋποθέσεων εφαρμογής του άρθρου 187 ΠΚ περί εγκληματικών οργανώσεων, όπως και η εγκύκλιος 3/2022 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει επισημάνει, κάτι που από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες με συστηματικό τρόπο.

‘Έστω και τώρα, ας λειτουργήσει η κυβέρνηση αποτελεσματικά και αποτρεπτικά στο οργανωμένο έγκλημα.

 

Ο Μαρίνος Σκανδάμης είναι Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής