Μέσα ατομικής προστασίας για τις καθαρίστριες Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΓΚΡΕΜΟΥ

Να «θωρακίσει» το προσωπικό Καθαριότητας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών μερίμνησε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία της δημοτικής συμβούλου, μέλους της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Γιώτας Γκρέμου, εξασφαλίζοντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Στόχος είναι αφενός να προφυλαχτεί το ίδιο το προσωπικό από την έκθεσή του σε μικρόβια και αφετέρου τα σχολεία μας να απολυμαίνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Πρόκειται για την προμήθεια υλικών για την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας για τις καθαρίστριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιάλειας. Η κ. Γκρέμου, επισημαίνει: «Προκειμένου να υπάρξει προφύλαξη στο προσωπικό που ανέλαβε την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και βάσει των σχετικών οδηγιών (και μετά από σχετική εισήγηση του τεχνικού ασφαλείας του δήμου) έπρεπε να παρασχεθεί ο εξοπλισμός για να τηρηθεί το πρωτόκολλο υγιεινής για την αντιμετώπιση του covid-19. Έτσι, μετά από έρευνα αγοράς και μετά τη λήψη τριών προσφορών, έγινε η προμήθεια των πακέτων ΜΑΠ (μέσων ατομικής προστασίας) στην τιμή των 7.040 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τη δύναμη της Πρωτοβάθμιας που είναι 31 καθαρίστριες».

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: Γάντια από pvc, γάντια από ύφασμα και νιτρίλιο, γάντια ελαστικά μιας χρήσεως, γυαλιά κλειστού τύπου, γυαλιά ανοικτού τύπου, μάσκα φίλτρο Ρ1, μάσκα ημίσεως προσώπου με φίλτρα ΑΒΕΚ2 Ρ2, αδιάβροχες ποδιές, παντελόνια εργασίας, μπλουζάκια T-shirt, μπουφάν αδιάβροχο, νιτσεράδες, φόρμα εργασίας, στολές προστασίας από χημικά, γαλότσες, παπούτσια αντιολισθητικά και καπέλα.

«Ο στόχος μας είναι η προστασία των μαθητών των σχολείων μας ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΔΥ και βέβαια η “θωράκιση” των ανθρώπων της Καθαριότητας που παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους», σημείωσε ακόμη η κ. Γκρέμου.