Καλογερόπουλος: “Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε νομικά κατά της πολιτείας για αθέτηση όρων σχετικά με τις Πανεπιστημιακές Σχολές στο Αίγιο”

” Στο πλευρό μας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”

 

Την πρόθεση του Δήμου Αιγιαλείας να διεκδικήσει μέσω μηνύσεων και αγωγών τα διαφυγόντα κέρδη που θα προκύψουν σε περίπτωση μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα αλλά και γενικά από την αθέτηση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ πολιτείας και δήμου, επανέλαβε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ενώ ο Δήμος υπήρξε απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την υπογραφείσα συμφωνία με την πολιτεία (που εκφράζεται από το σημερινό Πανεπιστήμιο Πατρών), η άλλη πλευρά τήρησε κατά πολύ μικρό ποσοστό τις υποσχέσεις, που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τη σταδιακή λειτουργία τεσσάρων σχολών στο Αίγιο. «Ο Δήμος μας πλέον έχει την απόλυτη υποχρέωση να αποκαταστήσει την αδικία που υφίσταται, αξιοποιώντας όλους τους νόμιμους τρόπους κατά των υπευθύνων και αξιώνοντας σχετικές αποζημιώσεις εκ μέρους του λαού της Αιγιάλειας, για να καταλάβουν ότι όταν αλλάζουν τα φυσικά πρόσωπα και οι κυβερνήσεις δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν και οι δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί. Πρόκειται για μια βασική αρχή της συνέχειας της δημόσιας διοίκησης και απορώ που άνθρωποι σε θέσεις και αξιώματα δείχνουν ή παριστάνουν πως το αγνοούν».

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος, το γεγονός ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις συστρατεύονται ομόφωνα σε αυτόν τον αγώνα της πόλης για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ενώ στο πλευρό του Δήμου Αιγιαλείας έχει εξ αρχής ταχθεί υπέρ και η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, με ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και όλους τους συνεργάτες του. Ο Δήμαρχος πάντως, πέραν των ευχαριστιών που εξέφρασε σε όσους συντάσσονται με κάθε τρόπο στον αγώνα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για την αδιαφορία που διαφαίνεται να υπάρχει από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι δεν παρέστησαν ούτε δια αντιπροσώπων τους στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

«Το επόμενο δεκαήμερο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς αν δεν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μεταφορά της Σχολής πριν την υποβολή Μηχανογραφικών θα είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη, καθώς η καθυστέρηση που έχουμε πετύχει ως τώρα σε συνδυασμό με τις διαφαινόμενες εθνικές εκλογές (είτε σε 10 μήνες είτε πιο πριν) σίγουρα είναι θετικό στοιχείο» κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος, υπενθυμίζοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται και για τη λειτουργία και άλλων σχολών Πανεπιστημιακού επιπέδου, όπως και διετών προγραμμάτων φοίτησης σχετικών με τις τοπικές κοινωνίες που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα και που δεν έχουν όμως σχέση με τα ΑΕΙ, γι’αυτό και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ως «ανταλλάξιμο» είδος.