Η πλατεία Αγίας Λαύρας και το “χάλι μας το μαύρο”

‘Οχι δεν µας έχουν καταραστεί και τα συναφή. Είµαστε µια πόλη λαβωµένη, προδοµένη και παραδοµένη στο “µένος”. Αυτό το “µένος” τη θρέφει χρόνια τώρα.  Αυτό την έφτασε σε αυτά τα χάλια, αυτό πυροδοτεί εντάσεις και ενστάσεις, αυτό µας σηµατοδοτεί ως πόλη.

Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου

Στην καρδιά του Αιγίου, η ιστορική µας πλατεία παραµένει έρµαιο των “µενόµενων”, θύµα απαράδεκτων νοοτροπιών που δεν θέλουν ν’ ασχοληθούν πραγµατικά µε το συµφέρον της πόλης.

∆εν µας ενδιαφέρει να δούµε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην παρούσα φάση. Αυτό που µας νοιάζει τώρα και που ζητάει όλη η τοπική κοινωνία είναι ένα: ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ. ∆εν µπορεί µια πόλη που βρέχεται από τη µια άκρη στην άλλη, που βρίσκεται µιάµιση ώρα από την πρωτεύουσα να έχει αυτά τα χάλια, όταν άλλες πόλεις χωρίς θάλασσα και πιο αποµακρυσµένες σφύζουν από ζωή και τουρισµό.

Τα ερωτήµατα πολλά: Γιατί κάποιοι ηθεληµένα την πάνε εκατό χρόνια πίσω; Πώς µπορούν να καταδικάζουν µια πόλη, να την υποβαθµίζουν και να τη µιζεριάζουν ακόµα περισσότερο;

Η δηµοτική αρχή και η αντιπολίτευση πρέπει να βρουν µια κοινή συνισταµένη ώστε να προχωρήσει το έργο της πλατείας. Πρέπει να ξεπεράσουν και να υπερπηδήσουν τα προσωπικά τους εµπόδια και να βαδίσουν αποκλειστικά και µόνο µε γνώµονα το συµφέρον της πόλης.

 Όλα τ’ άλλα, ενστάσεις, προσφυγές, προσφυγή στην προσφυγή, νοµικές κατευθύνσεις, συµφέροντα εργολάβων (αν υπάρχουν) και άλλα, ένα µόνο προσφέρουν: ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Οι πολίτες ζητούν ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ και βαρέθηκαν τις κακόβουλες νοοτροπίες κάποιων και τις όποιες µηχανορραφίες. ∆ηµοτική αρχή και αντιπολίτευση χρωστούν στους πολίτες ένα σηµαντικό έργο: ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. Οι πολίτες είναι σαφώς αγανακτισµένοι και δηλώνουν πως βαρέθηκαν το “µαύρο χάλι” που βρίσκεται η πόλη και  το οποίο δεν µπορεί να κρυφτεί. Είναι ολοφάνερο ότι όλα όσα έχουν συµβεί γύρω από την πλατεία Αγίας Λαύρας δηµιουργούν αποτροπιασµό, οργή και… ΝΤΡΟΠΗ!

 

ΦΡΟΣΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

(Από τη στήλη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ” στην έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”)