Η φημισμένη ροδοζάχαρη της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών και πάλι κοντά μας

Μέσα στην ιστορική πορεία της Ιεράς Μονής μας εντάσσεται η παραγωγή του  παραδοσιακού γλυκού της ροδοζάχαρης που αποκλειστικά στην περιοχή μας διατίθεται εδώ και 100 περίπου έτη από τους Μοναχούς της Μονής.  

Με ικανοποίηση λοιπόν  ανακοινώνουμε ότι  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, το Ηγουμενοσυμβούλιο επιθυμώντας να συνεχίσει αυτήν την παράδοση, ήλθε σε συμφωνία με τη εταιρεία ΜΥΓΑ ΕΠΕ και τον νόμιμο εκπρόσωπό της κ. Σωτήριο Προκόπη και αποφάσισε να αναθέσει την ανακαίνιση του παλαιού εργαστηρίου, την καλλιέργεια των ροδώνων, την παραγωγή και διάθεση του γλυκού αποκλειστικά στην ανωτέρω εταιρεία, η οποία ήδη  εξασφάλισε προς τούτο τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις και ολοκλήρωσε  τις εργασίες στο εργαστήριο ώστε  αυτό να εκπληρώνει τις  απαιτούμενες από τον νόμο σύγχρονες προδιαγραφές και να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις  παρασκευής και διαθέσεως του γλυκού.

Ας σημειωθεί ότι η παραγωγή του γλυκού γίνεται υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μονής και με βάση την παλαιά αυθεντική συνταγή.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ