Ευχαριστίες στον Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο για την προσκυνηματική εκδρομή στα Βούναινα Θεσσαλίας

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για μία ακόμα φορά, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εκφράσει ολόψυχες ευχαριστίες εκ μέρους του Κλήρου και του ευλαβούς λαού της προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος ιδίοις εξόδοις και αναλώμασιν, έλαβε την θεάρεστη πρωτοβουλία να διοργανώσει προσκυνηματική επίσκεψη, κατά την 16η Μαΐου ε.έ., συμμετασχόντων πενήντα περίπου ευλαβών χριστιανών από το Αίγιο και την Πάτρα, στα Βούναινα Θεσσαλίας, όπου ευρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του Νέου.

Αφορμή για την δράση αυτήν αποτέλεσε η πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Γέροντός μας προς τον ευσεβή λαό της Θεοσώστου Επαρχίας μας και η διαρκής μέριμνα αυτού, προκειμένου να καλλιεργεί με ιερό ζήλο στις ψυχές μας την πίστη προς τον Τριαδικό Θεό και τους Αγίους της Εκκλησίας μας, μεταξύ των οποίων συναριθμείται και ο Οσιομάρτυς Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο «εν Βουναίνοις».

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Ιερά Μητρόπολή μας τιμάται όλως ιδιαιτέρως ο εν λόγω Θαυματουργός Άγιος, η μνήμη του οποίου εορτάζεται κατά την 9η Μαΐου εκάστου έτους, διότι στις περιοχές των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας ευρίσκονται η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας Καλαβρύτων, Ιερός Ναός στην Λεύκα Καλαβρύτων και πλήθος Παρεκκλησίων προς τιμήν Του, ενώ Ιερά Λείψανα του Αγίου φυλάσσονται στις Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας, Μεγάλου Σπηλαίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών, καθώς και στο «Χάνι της Βοστίτσας», όπου διαμένει ο Σεβάσμιος Ιεράρχης μας.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο για την αβραμιαία φιλοξενία, την οποία παρέσχε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο και την συνοδεία αυτού, ως και στον π. Τιμόθεο Μπατέλη, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση των επισκεπτών, συγχαίροντάς τον ταυτοχρόνως για την πολύτιμη συμβολή του στο αξιόλογο πνευματικό έργο που επιτελείται υπό της Ιεράς Μητροπόλεως και στις διαρκείς προσπάθειες για την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού Ιερού Προσκυνήματος.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως