Ευρεία σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Αχαΐας για τα προβλήματα των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκάλεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με μοναδικό θέμα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω του κορονοϊού.

Ο κ. Μαρλαφέκας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη, ότι επικοινώνησε μαζί του χθες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και τον διαβεβαίωσε ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν από την Κυβέρνηση αφορούσαν κάποια πρώτα μέτρα, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος μέτρων ανακούφισης των κλάδων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα από την πλευρά του για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει τη σημερινή σύσκεψη, ώστε να ενημερώσει τους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, και να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Σταϊκούρας επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Μαρλαφέκα και είχε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τους φορείς για περισσότερο από μισή ώρα. Από την τοποθέτησή του διαπιστώθηκε ότι είναι γνώστης των συνεπειών που έχουν παρουσιαστεί στην αγορά και πως έχει την πολιτική βούληση να συνεργαστεί με τους φορείς της περιοχής για την άμβλυνσή τους.

Ο κ. Μαρλαφέκας ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για την επικοινωνία και την συνεργασία τους. Επίσης, εξέφρασε την ευχή να είναι θετικά για τους επαγγελματίες τα αποτελέσματα του επερχόμενου Eurogroup που θα συνέλθει στις 16/3 για σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων και το θέμα του κορονοϊού.

Πέραν της ενημέρωσης, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα η δημιουργία ενός μηχανισμού τοπικών παραγωγικών και οικονομικών δεικτών (τζίρου και απασχόλησης), προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της πληττόμενης από τον κορονοϊό αγοράς.