Επίσκεψη των δημάρχων Βηθλεέμ και Χεβρώνας, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά Αιγίου

Ενδιαφέρον για τη μετατροπή λυμάτων σε νερό άρδευσης

Τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά Αιγίου επισκέφθηκαν την Τρίτη οι δήμαρχοι των πόλεων της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας, που ταξίδεψαν από την Παλαιστίνη ώστε να ενημερωθούν από κοντά για την πρότυπη λειτουργία του βιολογικού, στην αναζήτηση για λύση στο ζήτημα της άρδευσης που απασχολεί τους Δήμους τους.

Ειδικότερα, οι παλαιστίνιοι δήμαρχοι, συνοδευόμενοι από τους τεχνικούς διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών τους, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη λειτουργία της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας από υπηρεσιακά στελέχη, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των μεμβρανών του Βιολογικού Καθαρισμού και για την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων για αρδευτική χρήση, ενώ εντυπωσιάστηκαν και από το σύστημα τηλεμετρίας που εφαρμόζει η ΔΕΥΑ ώστε να ελέγχονται τυχόν διαρροές και γενικά δίνουν στην επιχείρηση την απόλυτη διαχειριστική επάρκεια στον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη που ήταν παρούσα εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αιγιαλείας και πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, δήλωσε σχετικά: “Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για εμάς και την περιοχή μας, η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι επισκέπτες μας που ήρθαν από τόσο μακριά για να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ και να μάθουν ειδικά για το πώς μετατρέπονται τα λύματα για να αξιοποιηθούν ως ποτιστικό νερό, κάτι που αποτελεί τεράστια εξοικονόμηση πόρων. Το ότι οι δύο δήμαρχοι από την Παλαιστίνη επέλεξαν να έρθουν στις δικές μας εγκαταστάσεις, αποδεικνύει την πολύ καλή φήμη που ακολουθεί τη λειτουργία και την τεχνογνωσία της δημοτικής μας επιχείρησης. Καθημερινά πασχίζουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας, ακολουθώντας τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και δουλεύοντας με συνέπεια και αξιοπιστία για κάθε ανάγκη”.