Επίσκεψη Π. Σακελλαρόπουλου στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε αμπέλια και σταφίδες

Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Υποκαταστήματος Πατρών  Γεώργιο Τσιλιγιάννη, τον  Επόπτη Αχαΐας Παναγιώτη Κοτσώνη, καθώς και με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων Αιγιαλείας, πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος με αντικείμενο την πορεία των εκτιμήσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα(έντονες βροχοπτώσεις) του Αυγούστου, σε αμπέλια και σταφίδες στην Ανατολική Αιγιάλεια και σε αμπέλια στην Δυτική Αχαΐα.

Οι εκτιμήσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και προγραμματίζεται η έναρξη τους σε όλα τα χωριά της Αιγιάλειας μέσα στις επόμενες ημέρες. Προτεραιότητα έχει δοθεί στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές οι οποίες έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές.

Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκτιμήσεις των αμπελοειδών στη Δυτική Αχαΐα, για τις ζημιές που προϋπήρχαν από τις 13/8/2022. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε: «Αποτελεί πλέον κοινή αντίληψη ότι ο πρωτογενής (αγροτική – μεταποίηση) μαζί με τον τριτογενή τομέα, είναι εκείνοι οι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας, που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στους νέους ώστε το αγροτικό επάγγελμα να αποτελεί επιχειρηματική επιλογή και όχι ανάγκη για επιβίωση. Στηρίζουμε τον τόπο μας, ανοίγουμε δρόμους και καλλιεργούμε το μέλλον των νέων αγροτών».