Ενημέρωση των περιφερειακών παρατάξεων για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό και τον ρόλο της Περιφέρειας

=Ενημερωτική συνάντηση συγκάλεσε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στο νέο κορωνοϊό COVID-19 που λαμβάνει η Περιφέρεια, αλλά και τον ρόλο που επιτελεί τόσο ως προς την υποβοήθηση των μονάδων υγείας, όσο και ως προς την εμπέδωση των κατάλληλων γνώσεων και οδηγιών προς τους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει,  όχι μόνο σε σχέση με τους υγειονομικούς παράγοντες, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλοςκαι ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνοςανέλυσαν στους περιφερειακούς συμβούλους τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Ειδικότερα ο κ. Μπονάνος επεσήμανε την ανάγκη για  λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, όπως επίσης την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στην ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Έγινε επίσης αναφορά στα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες που έχουν δοθεί προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα προς εκείνες στις οποίες προσέρχεται το ευρύτερο κοινό.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν, καθώς παραβρέθηκαν επίσης η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Πλώτακαι ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Θεόδωρος Λάμπος.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στις Περιφερειακές Ενότητες και με τη συμμετοχή  παραγωγικών φορέων.