Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Με επιτυχία η ημερίδα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Εισαγωγικούς Σύλλογος Αιγιαλείας, για τη ρήτρα αναπροσαρμογής καθώς είναι ένα θέμα που ταλανίζει όχι μόνο τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά αλλά και τον καθέναν από εμάς.

Για περισσότερο από δύο ώρες, τη Δευτέρα 23 Μάιου, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, συζητήθηκε το θέμα που “καίει” όλους και κατά γενική ομολογία η λύση βρίσκεται στη συλλογική δράση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο νούμερο ένα πρόβλημα των μαγαζιών και των σπιτιών και γενικότερα όλης της κοινωνίας που είναι οι αβάστακτοι λογαριασμοί ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής. Σε άλλο σημείο ανέφερε:

“Μέσα στην γενικότερη αβεβαιότητα του πολέμου και της αύξησης όλων των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών έχουμε και την τεράστια αύξηση της τιμής των καυσίμων και όλα αυτά μαζί αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα που είναι έτοιμο να ανατινάξει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας . Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προσπαθούμε να πράξουμε τα αυτονόητα να βρούμε συμμάχους από όλους τους φορείς της κοινωνίας και να πράξουμε τα νόμιμα έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας”.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. Ενώ αναφέρθηκαν στην παράνομη επιβολή της «ρήτρας αναπροσαρμογής».

Μάλιστα κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν, πως η αντίδραση πρέπει να είναι συλλογική με αποδέκτη την Κυβέρνηση έτσι ώστε να πιεστεί και να δώσει λύση με νομοθετική παρέμβαση.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μπέσκος ανέλυσε τις λεπτομέρειες για την ρήτρα και συντάχθηκε υπέρ των συντονισμένων ενεργειών έτσι ώστε να υπάρξει απαλλαγή από αυτή.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο κ. Δεληγιάννης απηύθυνε χαιρετισμό και κατάθεσε φάκελο με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους της περιφέρειας ο κ. Μπαρμπούνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γεωργόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαρινόπουλος.

Στην ομιλία του Πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Λεχουρίτης αναφέρθηκε στη συλλογική αγωγή που ετοιμάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) και στα ασφαλιστικά μέτρα που θα επιτύχουν να μην κατέβει ο διακόπτης με σκοπό και την αναστολή της ‘ρήτρας αναπροσαρμογής’.

Οι ενδιαφερόμενοι με πολύ χαμηλό κόστος μπορούν να συμμετέχουν στην Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ και να ενημερωθούν αναλυτικά για αυτή στην διεύθυνση www.syllogiki-inka.gr και στο τηλέφωνο 2110135199. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέχρι 28 Μαΐου διότι η εκδίκαση έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Τιμοθέου Ενεργειακός Επιθεωρητής πρότεινε λύσεις για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Αναφέρθηκε στο κόστος που κάνει μια επιχείρηση και κόστος που αποσβένει, σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα κτίρια για να μετατραπούν σε ενεργειακά και σε πολλά άλλα ουσιαστικά θέματα.

Παρευρέθηκαν στην ημερίδα ο συνεργάτης του Βουλευτή Αχαΐας κ.  Ζαΐμη, και Συντονιστής ΣΕΑΔΕ Δημήτρης Μπαρμπούνης, από το Επιμελητήριο Αχαΐας ο κ. Κώστας Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Μπέσκος, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης, ο εκπρόσωπος των μηχανικών Αιγιαλείας  κ. Βασίλης Τιμοθέου, από το συνδυασμό ” ποιοτική Αιγιάλεια” και δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Μαυρίδης, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Πάνος Γεωργόπουλος, η  αντιπρόεδρος υπεύθυνη γυναικών και παραγωγικών τάξεων στην τοπική της Νέας Δημοκρατίας και  μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κα Ελισσάβετ Πίκουλα Μπομποτσιάρη, η  συντονιστής της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ κα. Τασία Σταυροπούλου και από το γραφείο της κας. Σίας Αναγνωστοπούλου η κα. Εύα Κολυβάνου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας κ. Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέο Σαλμενίκο κ. Θανάσης Μπαλτουμάς, ο π. πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και ταμίας της ΟΕΕΣΠ κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, ο ταμίας της Ένωσης Καπνοπωλών/Περιπτερούχων/Παντοπωλείων  και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Πάνος Γεωργακόπουλος, και αρκετοί έμποροι που ανησυχούν για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε μπουφές από το αρτοποιείο  της κ. Ελισσάβετ Πίκουλα Μπομποτσιάρη. Τέλος ευχαριστούμε και όλα ΜΜΕ που επικοινώνησαν και στήριξαν την εκδήλωσή μας.