Συνάντηση Π. Σακελλαρόπουλου με σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» του Δ.ΙΕΚ Δ. Αχαΐας

Με σπουδαστές του Τμήματος «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» της Ομάδας Προσανατολισμού «Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής» του Δ.ΙΕΚ. Δ. Αχαΐας συναντήθηκε ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Σύμβουλος (αρμόδιος για τον Προγραμματισμό, τις Μελέτες και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σπουδαστές για τις προοπτικές απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον τομέα της αμπελουργίας και της οινολογίας, καθώς επίσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και μπορούν να ενισχύσουν τις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας και το πιο ισχυρό ίσως πλεονέκτημα ανάπτυξης της περιοχής και για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια στηρίζει μεγάλο πεδίο της δράσης της στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και την εκπαίδευση των αγροτών, προκειμένου να καταστούν σύγχρονοι επαγγελματίες.

Τέλος, ο κ. Σακελλαρόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που βλέπουν το μέλλον τους κοντά στη γη, η οποία διαχρονικά αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί η κοινωνική και οικονομική εξέλιξη του τόπου.