Δύο υπομνήματα με αιτήματα των εμπόρων παρέδωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμαρχο Αιγιάλειας

Στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Λάμπης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας το Προεδρείο του συλλόγου που ομόφωνα αποφάσισε να παραβρεθεί  μόνο  ένα άτομο, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας λόγω της πανδημίας τους κορωνοϊού. Για αρκετή ώρα και οι δύο αναφέρθηκαν τόσο στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Αιγιαλείας και τις επιχειρηματικότητας, αλλά  και την γενικότερη πορεία  της τοπικής οικονομίας εκφράζοντας την αγωνία τους για το πως θα είναι η επόμενη μέρα.
Ο κος Παπαδόπουλος παρέδωσε και προσωπικά  τα δύο υπομνήματα στο Δήμαρχο (είχαν προηγηθεί ήδη e-mail) θέλοντας να ασκήσει με αυτό τον τρόπο πίεση για το κατεπείγον του θέματος που αφορά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, πως γίνεται αποδέκτης  καθημερινά από διαμαρτυρίες Εμπόρων που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ήδη βρίσκονται σε απόγνωση. Μίλησε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση. Ανέλυσε τη θέση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας για απαλλαγή πληρωμής δημοτικών φόρων και τελών, ιδιαίτερα για αυτούς τους συναδέλφους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Έκανε αναφορά σε αυτούς που νοικιάζουν δημοτικά κτίρια και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Αναφέρθηκε στη  ΔΕΥΑ και ζήτησε την παράταση πληρωμής των λογαριασμών. Τέλος ζήτηση από τον κ.Δήμαρχο να συνδέσει ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, INTERNET σε όσους συμπολίτες μας έχουν κοπεί αυτά τα αγαθά και για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση.
Ο Πρόεδρος των Εμπόρων έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Δημάρχου σε οποιονδήποτε αγώνα και για οποιαδήποτε μορφή πίεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Ήταν μια  συνάντηση σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης για το δύσκολο ρόλο τόσο  του Δημάρχου όσο και του Προέδρου, σε μία κρίσιμη για την ανθρωπότητα αλλά και για την χώρα περίοδο, όπου όλα είναι ρευστά και όλα δοκιμάζονται. Ο Δήμαρχος έδειξε να αντιλαμβάνεται  τα δίκαια αιτήματα μεγάλου μέρους των Εμπόρων της περιοχής μας που έλαβαν φωνή μέσω του Προέδρου τους Λάμπη Παπαδόπουλου.
Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε:” Εκπροσωπώντας  το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της Αιγιάλειας,  μας έλαχε ο κλήρος να είμαστε αυτοί που μπαίνουν μπροστάρηδες και ίσως και να γινόμαστε κάπως δυσάρεστοι γιατί ζητούμε πράγματα και πιέζουμε συνέχεια για τους Εμπόρους μέλη μας αλλά και τους συμπολίτες μας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας Εμπόρους, ότι με θάρρος, παρρησία και αγωνιστικότητα θα βρισκόμαστε μαζί με όλο το Προεδρείο στην πρώτη γραμμή και θα παλεύουμε  με όλες μας τις δυνάμεις για να δίνουμε φωνή σε όλους. Δεν είμαστε απέναντι σε κανένα, αντίθετα είμαστε δίπλα σε όλους τους φορείς που στηρίζουν την βιωσιμότητα των μαγαζιών μας σε όλη την Αιγιάλεια”.