Διάρρηξη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής Αιγίου

Συναγερμός σήμανε μετά τις 2:30 ξημερώματα Κυριακής στην Ασφάλεια Αιγιάλειας, για διάρρηξη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαρός ανήλικος μικρόσωμης  διάπλασης, έσπασε το τζάμι από την πλαϊνή πλευρά του ναού, έκοψε τα προστατευτικά κάγκελα του παραθύρου και εισήλθε στο εσωτερικό αυτού.

Πλησίασε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και έσπασε το τζάμι, όπου αμέσως ήχησε ο συναγερμός. Ο νεαρός άρπαξε μερικά από τα τάματα, η αξία των οποίων δεν ξεπερνά τις 3000 ευρώ και έφυγε από εκεί που μπήκε.

Μάλιστα στη βιασύνη του άφησε και έναν ιμάντα, ο οποίος βρίσκεται στη κατοχή των ανδρών της Ασφάλειας Αιγιάλειας και θα δώσει στοιχεία μέσω του γενετικού υλικού.

Φρόσω ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ  – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

 

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

-“Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26.05.2024, άγνωστοι δράστες παραβίασαν από την πλευρά του Ασκητηρίου τον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, και περικόπτοντας μέρος του κιγκλιδώματος ενός εκ των παραθύρων, εισήλθαν στον Ναό, προκάλεσαν φθορές στο πολυκάντηλο που ευρίσκεται πάνω από το προσκυνητάριο της Παναγίας, παραβίασαν το προστατευτικό τζάμι του προσκυνηταρίου και αφαίρεσαν από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ορισμένα μόνο  τάματα, καθώς ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε δεν τους άφησε περισσότερα περιθώρια δράσης.

  Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση των δραστών”.