Δήμος Αιγιαλείας: “Όποιος τολμήσει πριν την απόφαση του ΣτΕ να έρθει για μεταφορά εξοπλισμού της Φυσικοθεραπείας, θα πάει αυτόφωρο

 – Ξεκάθαρη συντεχνιακή εξυπηρέτηση η μεταφορά της Σχολής στην Πάτρα

Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση στη μεταφορά εξοπλισμού της Σχολής Φυσικοθεραπείας έως τουλάχιστον την 1η Σεπτεμβρίου και οπωσδήποτε έως την έκδοση απόφασης εκ μέρους του ΣτΕ επί του αιτήματος αναστολής της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει αλλαγή έδρας από το Αίγιο στην Πάτρα”. Αυτή είναι η ξεκάθαρη άποψη των νομικών παραστατών του Δήμου Αιγιαλείας που χειρίζονται την υπόθεση και παράλληλα υπήρξε το κεντρικό μήνυμα των δηλώσεων προς τα τοπικά ΜΜΕ, που δόθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, από τον αρμόδιο για ζητήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και από το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων και Συλλόγων, πρόεδρο του Εμπορικού-Εισαγωγικού-Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, στον απόηχο των γεγονότων της Τρίτης που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του φορτηγού μεταφορικής εταιρείας που ήρθε στο Αίγιο με εντολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αρχικά αναφέρθηκε πως υπάρχει μια συγκρατημένη ικανοποίηση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο πλαίσιο ενός αρκετά δύσκολου αγώνα και εν αναμονή της δίκαιης κρίσης εκ μέρους του ΣτΕ, στο οποίο έχει προσφύγει ο Δήμος Αιγιαλείας. «Ο αγώνας μας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας. Συνεχίζουμε τη μάχη τόσο σε κοινωνικό πλαίσιο, όσο και σε νομικό» σημειώθηκε χαρακτηριστικάΣτο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε πως όλη η πόλη θα δώσει την ψυχή της για να ανατραπεί αυτή η μεγάλη αδικία, καλώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους κυβερνώντες “έστω στο και πέντε” να αντιληφθούν το λάθος τους και να καταλάβουν πως η κυβέρνηση υφίσταται τεράστια φθορά από όλη αυτή την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου τις τελευταίες ώρες και που περιλαμβάνουν την θεσμική ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας και της Ελληνικής Αστυνομίας για το υφιστάμενο νομικό υπόβαθρο, που δεν επιτρέπει να γίνει καμία μεταφορά εξοπλισμού ή οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια, πριν εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ επί της αίτησης αναστολής εφαρμογής του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. “Οι αρχές κατανόησαν απόλυτα όσα είπαμε, δεν υπάρχει καμία παρανόηση όπως επιχειρεί θολά με δηλώσεις του και γενική παραπληροφόρηση να μας πιάσει στον ύπνο με την προπαγάνδα του σε τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ ο κ. Μπούρας. Ξεκαθαρίζουμε ότι μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όποιος επιχειρήσει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη παράνομη κίνηση θα δεχθεί μήνυση για αυτοδικία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία. Ας διορθώσει λοιπόν και τις δηλώσεις του στις οποίες αναρωτιέται αν υπάρχουν αρχές, αφήνοντας υπόνοια για βίαιη επέμβαση εκ μέρους του. Αυτά να τα κάνει εκεί που πιστεύει ότι περνάνε” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, συνεχίζοντας: “Αν θέλει ο κ. Μπούρας να συναντηθούμε, ας κάνει τα μπάνια του κανονικά μέχρι την 31η Αυγούστου και όταν βγει η απόφαση του ΣτΕ, να έρθει να τα πούμε. Έως τότε, η πόλη βρίσκεται σε εγρήγορση και αν επιχειρήσει πάλι να στείλει μεταφορική εταιρεία, η ομάδα περιφρούρησης που βρίσκεται όλο το 24ωρο εκεί, θα φροντίσει ώστε σε δέκα λεπτά όλη η πόλη να βρίσκεται απέναντί του”.

“Ξέρουμε γιατί παίρνει τη Σχολή Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα – Γιατί δεν αγγίζει τις σχολές “φαντάσματα” με λίγους εισακτέους;”

Καταλήγοντας, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ιδιαίτερα δηκτικά: “Στο πρόσφατο άρθρο του ο κ. Μπούρας παριστάνει τον πρωτοπόρο και ζητά να ανοίξει συζήτηση για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Η Αιγιάλεια τον ρωτά ξεκάθαρα: Γιατί, αφού συγκρότησε επιτροπή και έφτιαξε τη μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού για το νέο Πανεπιστήμιο που ενέκρινε η Σύγκλητος με την ψήφο της, δεν τόλμησε να αγγίξει τις σχολές-φαντάσματα του Πανεπιστημίου Πατρών με ελάχιστου εισακτέους; Την απάντηση την ξέρουμε. Δεν τις άγγιξε γιατί το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν στοχευμένο, να φέρει στην Πάτρα την εξαιρετική Σχολή Φυσικοθεραπείας που έχει μεγάλη ζήτηση, όπως και η σχολή του Αγρινίου που επίσης μεταφέρθηκε. Ξεπλήρωσε γραμμάτια για συγκεκριμένους καθηγητές που τον εξέλεξαν Πρύτανη. Ήταν μια ξεκάθαρη συντεχνιακή εξυπηρέτηση που αποδεικνύεται από τα γεγονότα. Ελπίζουμε το ΣτΕ, εκτός από το τυπικό μέρος, να μπει και στην ουσία και να αντιληφθεί τη δολιότητα αυτής της ενέργειας”.