Συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας με την πρέσβη της Αυστρίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας

Η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα βρέθηκε στην Αιγιάλεια την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Αυγούστου, για το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε συναυλία από τη Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Salzburg, σε συνδιοργάνωση  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και της Πρεσβείας της Αυστρίας.

Η πρέσβης της Αυστρίας κα Hermine Poppeller, πριν τη συναυλία, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου θεάτρου, μαζί με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο, την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Τσουκαλά, την αντιδήμαρχο κα Σταυροπούλου, τον αντιδήμαρχο κ. Φραγκονικολόπουλο και τον κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο πρέσβη ε.τ., Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Αιγιαλείας μεταξύ του δημάρχου και της πρέσβεως, στην οποία παρευρέθηκε επίσης, ο πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα κ. Γεωργόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Τσουκαλά, όπου και συζητήθηκε εκτενώς, πλάνο συνεργασίας με την πρεσβεία της Αυστρίας για την περαιτέρω ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, μιας και αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τόπο ανασκαφών και ερευνών του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα συνεργασίας  σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης, για τα οποία τέθηκε η βάση για μια ευρύτερη εξωστρεφή συνεργασία. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση της πρέσβεως και του πρόξενου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από εκλεκτά προϊόντα της Αιγιάλειας.