Βραβείο στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου για τη συμμετοχή του στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Σε διαδικτυακή τελετή την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι απονεμήθηκαν τα βραβεία του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Το σχολείο αφηγείται», που οργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ. και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. .

Μεταξύ των βραβευθέντων Γυμνασίων είναι και το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, που συμμετείχε με ταινία μικρού μήκους με το θέμα «Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου μας: 2ο Γυμνάσιο – Γυμνάσιο Θηλέων Αιγίου». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ερευνητικής εργασίας των μαθητών, που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-2021 και παρουσιάστηκε σε ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο «Γ. Παππάς» τον περασμένο Ιούνιο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους απόφοιτους πλέον μαθητές του 2ου Γυμνασίου: Διονύση Παλόκα, Αναστάση Παλούμπη, Μαρία Παπαδοπούλου, Παναγιώτη Πολυχρονόπουλο και Ανίσα Σκεντεράι, οι οποίοι – παρά τις αντίξοες συνθήκες του προηγούμενου σχολικού έτους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση – διέθεσαν τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους για να ολοκληρώσουν το project, με τον συντονισμό και την εμψύχωση των φιλολόγων εκπαιδευτικών του σχολείου Ευτυχίας Τσουρούτη και Γιώργου Τσακελίδη.