Αυτοβελτίωση – Νέοι στόχοι το 2020

Αλήθεια πόσοι από µας µε το που πάτησε το πόδι του το 2020 είπαµε φέτος θα γίνω καλύτερος;

Πόσοι έχουµε κάνει τη λίστα µε τους στόχους µας για τη νέα αυτή χρονιά  και πόσοι έχουµε ξεκινήσει την προσπάθεια για την υλοποίησή τους ;

Σίγουρα είµαστε πολλοί και οι µήνες αρκετοί µπροστά µας ! Άλλοι στοχεύουν σε καλύτερη εµφάνιση και υγεία, άλλοι στην επίτευξη οικονοµικής ευµάρειας, άλλοι οργανώνουν ένα ταξίδι κι άλλοι να στήσουν σπιτικό … 

Όλοι µας κάπου στοχεύουµε κι ελπίζουµε να φθάσουµε χαµογελαστοί και καταϊδρωµένοι σ’ εκείνη τη µέρα που το όραµα θα ‘χει πάρει σάρκα και οστά !

Ως γνωστόν «τ’ αγαθά κόποις κτώνται»  και µεταξύ µας όλοι µας το ‘χουµε ψυλλιαστεί πως η πορεία θα ‘ναι δύσκολη, αλλά τίποτε δε µας κόβει τη φόρα …τουλάχιστον στην αρχή που ‘µαστε παθιασµένοι και διψασµένοι γι αλλαγή ! 

ΑΛΛΑΓΗ …η µαγική λέξη ! 

Αυτή, που σε σηκώνει απ’ τον καναπέ και τρέχεις σε γυναστήρια και παραλίες για να δεις τον εαυτό σου …το σώµα σου  εν προκειµένω …ν’ αλλάζει προς το καλύτερο  … να γίνεται δυνατό, ανθεκτικό και ακόµα πιο όµορφο !

Αυτή, που σε κάνει για χάρη της ν’ αφήσεις παλιές συνήθειες  καµιά φορά κακές µ’ αγαπηµένες για να εξελιχθείς, για να γίνεις καλύτερος, πιο αυτόνοµος κι ανεξάρτητος ! Είτε πρόκειται για το κάπνισµα ,το ποτό ,είτε για µια αδιέξοδη σχέση …το ίδιο δυνατός πρέπει ν’ αποδειχθείς …κι αφού είπες: « Θ’ αλλάξω…θ’ απεξαρτηθώ !» 

Ε ,λοιπόν!

Βούτα µάγκα µου στα βαθιά και κολύµπα !

 ………………………………………………………………………………………………………..

Αλίµονο σ’ αυτούς που αρέσκονται να βαλτώνουν, γιατί πολύ απλά φοβούνται ν αλλάξουν …γιατί η συνήθεια έγινε δεύτερη φύση τους…

Αν δεν σπάσεις τ’ αυγό …δεν θα ‘χεις ποτέ την ευτυχία να γευτείς µια οµελέτα ! Στην αρχή µπορεί να µείνεις καµιά δυο τρεις φορές νηστικός, αλλά  µετά θα βρείς τον τρόπο το παχύρευστο, ατσούµπαλο και γλοιώδες αυτό συστατικό να το µεταµορφώσεις σ’ εύγεστο φαγητό !

Τη µια θα προσθέσεις το ένα ,την άλλη το άλλο και θα το βελτιώσεις σε γεύση κι εµφάνιση και σιγά σιγά θα ‘χεις το τέλειο πιάτο µπροστά σου !

Αυτό όµως απαιτεί προσήλωση ,επιµονή και υποµονή !

Βάλτε στόχους κι απολαύστε την διαδροµή προς την αλλαγή ! Και για να το επιτύχετε , πιστέψτε µ’ όλο σας το είναι σ’ αυτό και µη φοβηθείτε τον κάµατο !

Ξέρετε, η ζωή ,ανταµείβει τους τολµηρούς  ! Και τολµηρός είναι πάντα ο οραµατιστής ! Αυτός που αποζητά το καλύτερο και πορεύεται προς αυτό! 

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 30/1/2020