Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των εμπόρων της Αιγιάλειας που ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος λόγω του κορωνοϊού

Προς: τον κ. Χρήστο Σταικούρα, Υπουργό Οικονομικών Αθήνα

Προς: τον κ. Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας Αθήνα

Κοινοποίηση:

1) Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα

2) Βουλευτές Αχαΐας

3) Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και Περιφερειακό Συμβούλιο

4) Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο & Δημοτικό Συμβούλιο Δ.Αιγιαλείας

5) Διοικητή ΔΕΗ κεντρικά Αθήνα

6) Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

7) Πρόεδρο ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα και Δ.Σ

8) Πρόεδρο Ο.Ε.ΕΣ.Π κ. Γιώργο Βαγενά και Δ.Σ

9) Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Δ.Σ

10) Προϊσταμένη ΔΕΗ καταστήματος Αιγίου και Διευθυντή Πάτρας

11) ΜΜΕ

Η Αιγιάλεια μετά από τέσσερα χρόνια απόγνωσης με τις μέδουσες και τα σκουπίδια και μία νέα χρονιά που μπήκε δυστυχώς, κατά γενική ομολογία με τους χειρότερους οιωνούς για τους Εμπόρους, έχει επιπλέον  προ των πυλών της έναν νέο εχθρό, που φέρνει σε απόγνωση το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα  και το όνομα αυτού,  <Κορωνοϊός> που νέκρωσε τελείως ολόκληρη την Αιγιάλεια και κατ’ επέκταση και όλη την Αχαΐα!

Ως Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας γινόμαστε αποδέκτες δεκάδων διαμαρτυριών από τους συναδέλφους Εμπόρους μετά τις σημερινές <LIGHT> εξαγγελίες των κ.κ Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σε περιοχές που πλήττονται από τον κορωνοΐό.

Επακόλουθο της συνεχόμενης κρίσης η σημερινή κατάσταση, (που δεν είχε περάσει στο μυαλό ούτε ως φαντασίωση), με τον κόσμο να έχει τρομοκρατηθεί και να έχει μειώσει έως και να έχει σταματήσει τελείως τις αγορές του. Η ολοκληρωτική εμπορική απραξία ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων οι οποία χειροτέρευσε την ήδη κάκιστη οικονομική κατάσταση της περιοχής μας, έχει φέρει πολλούς συνάδελφους μας Έμπορους να  βρίσκονται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Αποτέλεσμα μια νεκρή αγορά με υποχρεώσεις όμως που τρέχουν, άμεσα απαιτητές προς το Ελληνικό Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά ταμεία!! Γι’ αυτό το λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ως ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος σύλλογος της Αιγιάλειας με 500 και πλέον μέλη  και 1500 και άνω ενεργά καταστήματα και επαγγελματίες στην περιοχή, πάντα στο πλευρό των Εμπόρων και της μικρομεσαίας επιχείρησης, ζητάει απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνουν αρωγοί και συμπαραστάτες και  να ενσκήψουν  με κατανόηση στα δίκαια αιτήματα των δοκιμαζόμενων Εμπόρων  και των οικογενειών τους.  Αποδεικνύοντάς το με  άμεσα ψηφίσματα στήριξης και έμπρακτες αποφάσεις των πιο κάτω ΔΙΚΑΙΩΝ αιτημάτων μας !

Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας  απευθύνει έκκληση απελπισίας προς την Ελληνική κυβέρνηση και τους κατά τόπους φορείς και ζητά άμεσα:

– Την αναστολή για έξι μήνες όλων των υποχρεώσεων και τελών προς τον Δήμο Αιγιαλείας και την ΔΕΥΑ.

– Την αναστολή για έξι μήνες των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα καταστήματα και την κύρια κατοικία των Εμπόρων και των επαγγελματιών.

– Την αναστολή για έξι μήνες όλων των πλειστηριασμών καταστημάτων και πρώτων κατοικιών Εμπόρων και επαγγελματιών

– Την παράταση  έξι μηνών για όλες τις εισφορές σε ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΦΜΥ κλπ.

– Την παράταση έξι μηνών υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και πάγωμα των υφιστάμενων τόκων στην εφορία.

– Την παράταση έξι μηνών της επιδότησης των υπαλλήλων που υπάγονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

– Να μεταφερθούν άτοκα οι δόσεις έξι μηνών στο τέλος του δοσολογίου, σε όσους βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης, στη ΔΕΗ, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στις Τράπεζες, κοκ.

– Το πάγωμα για έξι μήνες όλων των υφιστάμενων δόσεων προς τις Τράπεζες

– Την άμεση οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων της περιοχή μας, όπως και την άμεση επιδότηση τουλάχιστον έξι μηνών  όλων των καταγεγραμμένων εμποροϋπαλλήλων λόγω του μηδενικού τζίρου που παρουσιάζουν τα καταστήματα με συνεπεία την αδυναμία πληρωμής μισθών και εισφορών.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας ως πρωτοβάθμιο ενεργό συνδικαλιστικό όργανο των Εμπόρων και της επιχειρηματικότητας της Αιγιάλειας σας ενημερώνει όλους ανεξαιρέτως ότι θα δώσει δυναμικό παρών και θα πρωτοστατήσει  για να προασπίσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από την ύπαρξη των μαγαζιών μας!

Με τιμή & αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γ. Γραμματέας

Χ . Παπαδόπουλος                                                       Ν. Χανδόλια