Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου για επίσκεψη Γκάγκα στο Νοσοκομείο Αιγίου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 4/5 το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, κατά την επιστροφή της στην Αθήνα έπειτα από διήμερη περιοδεία σε νοσηλευτικές μονάδες της Ηπείρου. Μόνο αιφνιδιαστική δεν ήταν η επίσκεψη της κ. Γκάγκα, αφού συνοδευόταν από όλο το επιτελείο της ΝΔ του νομού. Σίγουρα ήταν επικοινωνιακή! Κατά την πρόσφατη περιοδεία της βέβαια στη Δυτική Ελλάδα, είχε «ξεχάσει» το Αίγιο και το Νοσοκομείο του.

Η κ. Γκάγκα τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα -εκτός κάποιων ζητημάτων που χρήζουν χωροταξικής αλλαγής!- και μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το Υπουργείο Υγείας ενδιαφέρεται πολύ για τον καλύτερο τρόπο νοσηλείας των ασθενών και την παροχή της πιο ποιοτικής φροντίδας υγείας» αλλά και ότι  «το Νοσοκομείο Αιγίου έχει στηριχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και με γιατρούς και με έργα ύψους άνω των 4 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση και σύγχρονο εξοπλισμό. Η αναβάθμιση θα συνεχιστεί και με άλλες παρεμβάσεις, ώστε οι πολίτες να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τις παροχές της δημόσιας υγείας». Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην κ. υπουργό πως το Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου έχει υποβαθμιστεί πλήρως κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ και με την πολιτική απαξίωσης των περιφερειακών  νοσοκομείων, που έχει επιταθεί τα τελευταία χρόνια.

Μόνο ως ειρωνεία μπορούν να χαρακτηριστούν τα λόγια της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, στις μέρες μάλιστα που το υπουργείο έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που αυξάνει τις ανισότητες στην υγεία.  Και αν δεν έχει υπόψη της όλες τις κοινοβουλευτικές αναφορές και ερωτήσεις μας σχετικά με τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Αιγίου, την παραπέμπουμε στην μόλις χθεσινή (4/5) κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτή της ΝΔ με την οποία ζητά την πρόσληψη καρδιολόγων και αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Αιγίου, καθώς «το Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα που επηρεάζουν την εύρυθμη και ομαλή του λειτουργία του».

Αξιοσημείωτο είναι πως,  η Υπουργός δεν βρήκε το χρόνο να συναντήσει υγειονομικούς και εργαζόμενους και να ακούσει τα προβλήματα τους, όπως δεν είχε το χρόνο  και ο διοικητής, κ. Γεωργάκης, να δεχτεί την βουλευτή  Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, όταν είχε επισκεφθεί τον Μάρτιο, το Νοσοκομείο Αιγίου.

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ΑΙΓΙΟΥ