Αλεξοπούλου : Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου επιβεβαιώνει την προσοχή μας στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη μάχη για τη θεραπεία του. Μας αφυπνίζει να συνεχίσουμε τον αγώνα μείωσης του παγκόσμιου αντίκτυπου ενός από τα μεγαλύτερα ζητήματα υγείας σε όλο τον πλανήτη και να ενισχύσουμε την έρευνα της επιστήμης για την καταπολέμησή του.

Πολλοί από τους συχνούς τύπους καρκίνου έχουν σήμερα υψηλά ποσοστά ίασης όταν ανιχνεύονται εγκαίρως και αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την εξέλιξη της ιατρικής. Το Ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου που παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα πέρυσι, είναι ένας ισχυρός πυλώνας μια Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία. Περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν τόσο την περίοδο της πανδημίας, όσο και την καθημερινή βελτίωση της ποιότητας της διάγνωσης, όλων των πολιτών της Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση και στον παιδικό καρκίνο, η παγκόσμια Ημέρα του οποίου είναι η 15η Φεβρουαρίου.

Ο αγώνας κατά του καρκίνου αφορά όλους μας. Όσοι βιώσαμε την οδυνηρή εμπειρία της νόσου σε αγαπημένα μας πρόσωπα και νιώσαμε τον ανθρώπινο πόνο από κοντά, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούμε, να παρεμβαίνουμε και να στηρίζουμε τη διαρκή μάχη για το στοίχημα της ζωής