Κομματικές Οργανώσεις Αιγιάλειας ΚΚΕ: “Yποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της Αιγιάλειας”

Συνέντευξη Τύπου στο Αίγιο με βάση τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας έδωσε η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές Αχαϊας .Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ ως ανίκανη και ως κυβέρνηση αναδιανομής του χρήματος σε λίγους.Αυτοπροσδιορίστηκε για άλλη μια φορά ως καλύτερος διαχειριστής της  κατάστασης χρησιμοποιώντας τα υπαρκτά ζητήματα με το διαφαινόμενο κλείσιμο της ΕΒΟ, του τμήματος φυσικοθεραπείας, της υποβάθμισης του νοσοκομείου Αιγίου και του σταφιδικού ζητήματος.

Τα ανωτέρω ζητήματα κάθε άλλο παρά θέματα κακής διαχείρισης είναι.Είναι ή δεν είναι αποτέλεσμα της συγκεντροποίησης της πολεμικής βιομηχανίας το διαφαινόμενο κλείσιμο της ΕΒΟ στο όνομα του ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο όπως επιτάσσουν ΕΕ-ΝΑΤΟ στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται αιώνια πίστη και μάλιστα αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ όπως δήλωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ Πάιατ?

Είναι ή δεν είναι κατέυθυνση της ΕΕ η περαιτέρω διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πτυχές της οποίας εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ(πχ δίδακτρα σε μεταπτυχιακά,ιδιωτικά κολέγια)-εντείνοντας τον ταξικό φραγμό στην εκπαίδευση?

Αποτελεί ή όχι απότοκο της αγοράς η καταδυνάστευση των παραγωγών -βιοπαλαιστών αγροτών από τα μονοπώλια μεταποίησης -εμπορίας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και η σταδιακή απαλλοτρίωση τους από τις μεγάλες αγροτικές μονάδες ,όπως στοχεύει η νέα ΚΑΠ?Η φοροληστεία τους και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής λόγω του ακριβού ρεύματος αποτελούν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα της απελευθέρωσης της ενέργειας και της πράσινης οικονομίας,των οποίων υπέρμαχος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δε ζήτημα της υγείας,είναι εξοργιστική η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ.Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Θώρακος,409) αλλά και εγκαινιάστηκε ως λαγός των τωρινών εξελίξεων με το νέο-ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ το πρώτο νοσοκομείο που λειτουργεί ως ΝΠΙΔ ,αυτό της Σαντορίνης .Επίσης μειώθηκαν σταδιακά στο όνομα της ανταποδοτικότητας οι δαπάνες για την υγεία αλλά και ψηφίστηκε η τροπολογία απελευθέρωσης του ωραρίου των ιατρών (60ωρο)που δεν εφαρμόστηκε λόγω κινητοποιήσεων των υγειονομικών.Αλλά και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διατυμπάνιζε το εθνικό συμφέρον για την υγεία με υπουργό κοινής αποδοχής αλλά και αποζημιώσεις λογικές για τον ιδιωτικό τομέα αντί για πραγματική επίταξη του χωρίς όρους και προϋποθέσεις?

Η πραγματική μομφή ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε γίνεται κυρίως στα έδρανα της βουλής αλλά στο δρόμο του αγώνα όπως έκανε το ΚΚΕ με την παρουσία του στο Σύνταγμα  πλάι σε φορείς και το δήμο Πατρέων.

Αυτή η πραγματική μομφή και καταδίκη μπορεί να γίνει δύναμη αντίστασης και ανατροπής. Αυτή τη μομφή φοβούνται όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ