Αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση του διυλιστηρίου Σελινούντα

Ζητήματα αρμοδιότητας της Επιτροπής ΕΣΠΑ στην οποία πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος και μάλιστα ομόφωνα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συζήτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής κ. Νίκο Ευαγγέλου και τον Γ.Γ. του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και αρμόδιο για τον συντονισμό των επιτροπών κ. Δημήτρη Καφαντάρη, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΚΕΔΕ το πρωί της Παρασκευής. Στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε ενόψει και της στελέχωσης της επιτροπής, έγινε εκτενής συζήτηση τόσο για την ταχύτερη και καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων μέσω του τρέχοντος ΕΣΠΑ, όσο και για τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Επί τάπητος, εξάλλου, τέθηκε και το ζήτημα της χρηματοδότησης έργων μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών. Κοινή τους πεποίθηση είναι πως τα ώριμα έργα που είχαν ήδη ενταχθεί και βρίσκονταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης διαδικασιών προ δημοπράτησης, θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν μέσα από διαφορετικό πρόγραμμα, ανεξαρτήτως ονομασίας, όπως εξάλλου εξήγγειλε πρόσφατα και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Έτσι διασκεδάζεται και η ανησυχία για τη χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας, που ουσιαστικά πρόκειται για το διυλιστήριο στον ποταμό Σελινούντα που με τη λειτουργία του θα λύσει με ορθολογικό τρόπο το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης του Αιγίου, με παράλληλο οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, που έχει προωθήσει και τις μελέτες του έργου αλλά και για τους δημότες, μιας και θα επιφέρει τη σταδιακή μείωση του τιμολογίου νερού για όλους τους κατοίκους του Δήμου.