Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, στην κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου

Μικροπροβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της αρμοδίου Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, προέκυψαν από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η κακοκαιρία ευτυχώς δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές, όμως σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αιγιαλείας, με μηχανήματά του, παρενέβη όπου χρειάστηκε ώστε να προλάβει τυχόν σοβαρές συνέπειες για τους πολίτες.


Μεταξύ άλλων, λόγω επικίνδυνης ανόδου της στάθμης του νερού στον ποταμό Σελινούντα, η γέφυρα της οδού Αιγίου-Πτέρης έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι 
το πρωί της Κυριακής για προληπτικούς λόγους, ενώ έγινε καθαρισμός σε επίμαχα σημεία λόγω σοβαρής ζημιάς που προέκυψε μετά το σπάσιμο αρδευτικών αγωγών της περιοχής.

Επίσης, σημειώθηκε άνοδος στάθμης του νερού και στους ποταμούς Μεγανίτη και Κράθη, όπως και υπερχείλιση ρεμάτων στο Σαλμενίκο, χωρίς όμως να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σημείο της επαρχιακής οδού κοντά στο χωριό Παρασκευή “κόπηκε” στο ένα ρεύμα και έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικά σήματα για τους οδηγούς.

Στους παραλιακούς δρόμους Βαλιμιτίκων και Ριζομύλου που πλημμύρισαν, ανοίχτηκαν αύλακες διάχυσης των υδάτων προς τη θάλασσα.

Επίσης, στο ορεινό οδικό δίκτυο κοντά στο Πυργάκι Αιγίου, στην Κερνίτσα Διακοπτού και σε χωριά της Νωνάκριδας, σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις λάσπης και φερτών υλικών, που άμεσα αντιμετωπίστηκαν από μηχανήματα του Δήμου Αιγιαλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Τις ενέργειες συντόνισαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Γιδά και Βασίλης Χριστόπουλος, σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους προέδρους των κοινοτήτων.