Να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της συσσώρευσης ομβρίων υδάτων στην είσοδο του 1ου ΓΕΛ Αιγίου

Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Αιγίου ζητά από το Δήμο Αιγιάλειας να μεριμνήσει ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της συσσώρευσης ομβρίων υδάτων στην είσοδο του 1ου ΓΕΛ Αιγίου που δυσχεραίνει την πρόσβαση των μαθητών στο σχολικό χώρο. Η επιστολή αναφέρει:

– “Τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου μας, όσο και ο Σύλλογος Γονέων έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στον Δήμο, στις αρμόδιες Επιτροπές και Υπηρεσίες του, με σχετικά έγγραφα και με πλήθος προφορικών αιτημάτων στους αρμοδίους για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος λίμνασης όμβριων υδάτων στην οδό Κλεισούρας -είσοδος του 1ου ΓΕΛ Αιγίου.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος .

Αναφέρουμε για πολλοστή φορά ότι τους χειμερινούς μήνες και κατά την περίοδο βροχοπτώσεων στην οδό Κλεισούρας παρουσιάζεται το φαινόμενο της συγκέντρωσης όμβριων υδάτων, λόγω κακοτεχνίας και έλλειψης σωστού τεχνικού σχεδιασμού, δημιουργώντας έναν δρόμο-λίμνη απροσπέλαστο από πεζούς ,στην προκειμένη περίπτωση από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, αφού η οδός αυτή οδηγεί στην είσοδο του σχολείου.

΄Ετσι παρατηρείται οι μαθητές:

• να αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω στην οδό Κορίνθου προσπαθώντας να βρουν άλλους δρόμους προσέγγισης του σχολείου τους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και την πρώτη ώρα του μαθήματος τους,

• να σκαρφαλώνουν στις μάντρες των σπιτιών παραπλεύρως του δρόμου για να περάσουν τον “δρόμο-λίμνη” βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, και

• να αναγκάζονται να περνούν μέσα από τα νερά και να μένουν βρεγμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας.

Όλα τα παραπάνω συνάδουν μια ντροπιαστική εικόνα για μια σύγχρονη σχολική δομή αλλά και μια προσβλητική αντιμετώπιση της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους γονείς και μαθητές, νυν και μελλοντικούς ψηφοφόρους της πόλης μας.

Ζητάμε να γίνει άμεσα αυτοψία από αρμόδιο Μηχανικό του Δήμου, επίσημη καταγραφή, άμεση αξιολόγηση του προβλήματος και προγραμματισμό άμεσης υλοποίησης ενός έργου που θα καθιστά την οδό Κλεισούρας ασφαλή οδό-είσοδο του 1ου ΓΕΛ Αιγίου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, εκπροσωπώντας ουσιαστικά το σύνολων των μελών του και των γονέων του σχολείου μας, δέχεται καθημερινά πιέσεις για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Ως γονείς έχουμε υποχρέωση, πρωτίστως να εξασφαλίσουμε την μετάβαση των παιδιών μας στο σχολείο χωρίς προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Θεωρούμε απαραίτητη την ρητή δέσμευση σας για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος και την άμεση κινητοποίησης των μηχανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή”.

 

Η επιστολή απευθύνεται προς: • κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη, Δήμαρχο Αιγίου • κ. Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόρη, αντιδήμαρχο Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού • κ.Χριστόπουλο Βασίλη, αντιδήμαρχο “Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης και προγραμματισμού”

Κοινοποίηση: 1. ΔΕΥΑ Αιγίου 2. Διεύθυνση Περιφερειακής εκπαίδευσης 3. Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιάλειας 4. Μ.Μ.Ε