Υγιεινές Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη

Συστατικά
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 480 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. βρώμη
  • 1 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ κοφτή κανέλα
  • κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές
  • Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά
  • Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια
  • Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα φρούτα