Την τετραήμερη εργασία υιοθετούν επιχειρήσεις ανά τον κόσμο

Την τετραήμερη εργασία υιοθετούν επιχειρήσεις ανά τον κόσμο
XWhatsAppViber
Ποιά είναι τα οφέλη για εργοδότες και εργαζόμενους

 

Σε κάποιους ίσως να φαντάζει εξωπραγματικό, όμως οι εταιρείες -σε πολλές χώρες του πλανήτη- που περιόρισαν τις εργάσιμες ημέρες των εργαζομένων, παρουσίασαν αυξημένη παραγωγικότητα και μειωμένο “burnout” (εργασιακή υπερκόπωση).

Τα ευρήματα αυτών των ερευνών οδηγούν εργοδότες στον κόσμο να επεξεργάζονται σενάρια τετραήμερης εργασίας.

«Είναι πολύ πιο υγιές και κάνουμε καλύτερη δουλειά αν δεν εργαζόμαστε “τρελές” ώρες» είπε στο Reuters ο Γιαν Σουλτς-Χόφεν, ιδρυτής της Planio, μιας εταιρείας πληροφορικής -με ειδίκευση στη διαχείριση πρότζεκτ- με έδρα το Βερολίνο.

Στην εταιρεία του 36χρονου Σουλτς-Χόφεν έχει ήδη εφαρμοστεί η τετραήμερη εργασία, ύστερα από ένα πείραμα που ο ιδρυτής της έκανε στον… εαυτό του.

«Δεν έκανα λιγότερη δουλειά στις τέσσερις ημέρες από ό,τι στις πέντε, διότι σε πέντε μέρες έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος, με συνέπεια να εργάζεσαι πιο αργά, επιτρέποντας στον εαυτό σου διαλείμματα. Πίνεις τον καφέ σου και συζητάς περισσότερο με τους συναδέλφους σου» εξήγησε ο Σουλτς-Χόφεν.

«Στις τέσσερις ημέρες πρέπει να εργάζομαι γρήγορα και να είμαι συγκροτημένος, έτσι ώστε να απολαύσω την ελεύθερη Παρασκευή μου» προσέθεσε.

Το ίδιο σχέδιο υιοθέτησε και η εταιρεία Perpetual Guardian, στη Νέα Ζηλανδία, η οποία διαπίστωσε ότι με τις 32 ώρες εργασίας την εβδομάδα έπεσαν σημαντικά τα επίπεδα στρες, και αυξήθηκε δραματικά η αίσθηση της δέσμευσης των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική… ΓΣΕΕ, το TUC, ήδη ασκεί πιέσεις σε όλους τους κλάδους ώστε να κάνουν το βήμα για την τετραήμερη εργασία, έχοντας την υποστήριξη των Εργατικών.

Το TUC υποστηρίζει ότι μια μικρότερη εβδομάδα είναι ένας τρόπος ώστε οι εργαζόμενοι να  απολαύσουν τα οφέλη που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, όπως ακριβώς κέρδισαν την αργία του Σαββατοκύριακου κατά τη βιομηχανική επανάσταση.

«Θα μείωνε το στρες των εργαζομένων, θα βελτίωνε την οικογενειακή ζωή και θα συνεισέφερε στην ισότητα των φύλων. Οι εταιρείες που το έχουν δοκιμάσει, λένε ότι θα είναι καλύτερο για την παραγωγικότητα και την ευζωία των εργαζομένων» τόνισε συγκεκριμένα η Κέιτ Μπελ, οικονομική διευθύντρια του TUC.

Σύμφωνα με το Reuters, μια πρόσφατη έρευνα σε 3.000 εργαζόμενους από οκτώ χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία κ.ά.) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου το 50% (των εργαζομένων) εκτιμά ότι θα μπορούσε εύκολα να ολοκληρώσει την εργασία του με πέντε ώρες δουλειάς την ημέρα, αν δεν είχαν διαλείμματα.

Πηγή: www.dealnews.gr

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer