ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές -Για να έχουν τελειώσει οι Πανελλήνιες

Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές -Για να έχουν τελειώσει οι Πανελλήνιες
XWhatsAppViber

Στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές.

Αυτή είναι η ημερομηνία που επελέγη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες 2019 (τελειώνουν στις 2 Ιουλίου) και να μην έχουν υποχρεώσεις οι γονείς και οι 17άρηδες με δικαίωμα ψήφου.

Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου

Το κλίμα ήταν βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου και ο προβληματισμός διάχυτος. Το γεγονός πως κανείς από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είχε προβλέψει το μέγεθος της ήττας, έχει ως αποτέλεσμα το να επικρατεί σύγχυση και ακόμη να μην έχουν καταλήξει στις αιτίες της συντριβής.

Τσίπρας: «Πώς θα μπορούσα να κυβερνήσω;»

Ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα ξεκαθάρισε σε όλες τις συζητήσεις που είχε στο Μαξίμου πως αποφάσισε να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί πολιτικά μέχρι τον Οκτώβριο τη διαφορά των 9,5 μονάδων.

«Πώς θα μπορούσα να κυβερνήσω, με την αντιπολίτευση να φωνάζει πως δεν έχω τη λαϊκή εντολή και πως το μόνο που με νοιάζει είναι να μην χάσω την καρέκλα μου», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε κορυφαίο υπουργό που υποστήριξε πως οι κάλπες έπρεπε να στηθούν τον Οκτώβριο.

Εισηγήσεις για «ξήλωμα» του επικοινωνιακού επιτελείου

Εν τω μεταξύ ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου. Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετές φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως η ομάδα που χειρίστηκε την επικοινωνία κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών έκανε τραγικά λάθη και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την συντριπτική ήττα. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για επικοινωνιακό βατερλό, που στοίχισε στην προσωπική εικόνα του Τσίπρα. Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην επικοινωνιακή ομάδα, ωστόσο το μήνυμα που έστειλε σήμερα στο γραφείο τύπου είναι πως κάθε λάθος που θα γίνεται από εδώ και πέρα θα είναι μοιραίο για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανησυχία για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν κρύβουν πάντως την ανησυχία τους για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το ΣΥΡΙΖΑ και στο μόνο που ελπίζουν είναι να μπορέσουν να μειώσουν τη διαφορά στις εθνικές εκλογές.

Από το λεξιλόγιό τους πια εκλείπουν οι λέξεις «νίκη», «μικρή διαφορά» ή «ντέρμπι». Στην καλύτερη των περιπτώσεων θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει μέχρι το 25% με 27%. Και αυτό όμως αποτελεί δύσκολο στοίχημα, καθώς όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, το κόμμα έχει χάσει τη δυναμική του ακόμα και στις λαϊκές περιοχές, ενώ μια μερίδα σοβαρών αστών που το είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τώρα έχει στραφεί εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία.

Το πλήγμα με τις σκαφάτες διακοπές Τσίπρα και ο Πολάκης

Παράλληλα υπάρχουν στελέχη που θεωρούν πως σοβαρό πλήγμα επέφερε στο κόμμα η ψήφος εμπιστοσύνης μετά από την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη αλλά και οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να τα θεωρούν ήσσονος σημασίας και να αποδίδουν την ήττα σε άλλους παράγοντες. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης, εξακολουθεί να έχει την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, καθώς πιστεύει πως συσπειρώνει ένα μέρος του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους «53» πάντως ο Πολάκης αποτελεί «μαύρο πρόβατο» και επιμένουν πως θα πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει αποστάσεις και να τον περιορίσει, καθώς δεν συνάδει το ύφος του με τις αρχές ενός αριστερού κόμματος.

 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/stis-7-ioylioy-oi-ethnikes-ekloges-logo-panellinion?fbclid=IwAR02NtPRcwsftucGNXnA_PW0CyicII8gnDqI0hnaam7tp7XEda_7Ar5dfRw

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer