Κατασχέσεις για όσους οφείλουν στο Δημόσιο πάνω από 70.000 €

Ανατιμήσεις σοκ σε είδη πρώτης ανάγκης
XWhatsAppViber

Το πως ακριβώς θα γίνεται η διαδικασία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, πάνω από αυτό το ποσό, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιάννη Μπάκα, κατά τη διαδικασία αυτή θα ακολουθούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ καταρτίζει λίστα με τους οφειλέτες ποσών άνω των 70.000 και τις αποστέλλει στις τράπεζες. Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν θα έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής τους.

Οι τράπεζες αφού κάνουν τις απαραίτητες διασταυρώσεις των στοιχείων των πελατών τους εντός δύο ημερών επιστρέφουν τον κατάλογο στην στοιχεία των πελατών τους και μέσα σε δύο ημέρες επιστρέφουν τη λίστα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) έχοντας δεσμεύσει τα ποσά των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του δημοσίου.

Η δέσμευση δεν εφαρμόζεται: για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τη νομοθεσία, για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό καθώς και για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου .

Η ΔΗΛΕΔ στη συνέχεια προχωρεί σε ανάρτηση των στοιχείων στο πληροφοριακό σύστημα taxis στο οποίο έχουν πρόσβαση τα τμήματα δικαστικού κάθε μηχανισμού της ΓΓΔΕ με αρμοδιότητα είσπραξης (Δ.Ο.Υ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ κλπ) ώστε η δέσμευση να μετατραπεί σε κατάσχεση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία εντός πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer