ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Αιγιάλεια: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με 25 διαρρήξεις και λεία 400.000 ευρώ

Ασφάλεια Αιγιάλειας: Εξιχνιάσεις κλοπών σε οικία και σε βάρος ηλικιωμένου
XWhatsAppViber

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 10 Ιουνίου, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφαλείας Αιγιαλείας, που φέρνει στο φως μια καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιγιαλείας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλήψεις, ενώ η αστυνομία έχει ήδη ταυτοποιήσει δέκα μέλη της οργάνωσης, όλοι Ρομά, με καταγωγή από την Πάτρα και το Αίγιο. Η δράση τους εκτείνεται τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2024, με τις έρευνες να συνεχίζονται και νέες συλλήψεις να θεωρούνται θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εγκληματική ομάδα φέρεται να έχει διαπράξει περισσότερες από 25 διαρρήξεις και κλοπές σε κατοικίες, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, εκμεταλλευόμενη την απουσία των ιδιοκτητών. Η λεία τους υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 400.000 ευρώ αποτελούμενη από χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με συντονιστή το διοικητή Ασφάλειας Αιγιαλείας κ. Ιορδάνη Μαγειράκη.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

 

TI ANAΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο μέλη της και εξιχνιάσθηκαν συνολικά -24- περιπτώσεις κλοπών

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τη δράση τους αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -375.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Αιγιάλεια: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με 25 διαρρήξεις και λεία 400.000 ευρώΓια την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δυο ημεδαποί άνδρες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, συνέργεια σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σε βάρος ακόμα δέκα ακόμα ημεδαπών, εκ των οποίων οι δυο είναι ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δυο ανήλικων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τον Ιούνιο του 2024 έως τον Μάρτιο του 2025 διέπραξαν συνολικά -24- περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Αιγιαλείας σε οικίες και οχήματα, (21 τετελεσμένες – 3  απόπειρες), κατά τις οποίες αφαίρεσαν -40- ράβδους χρυσού, κοσμήματα, χρήματα, χρυσές λίρες Αγγλίας, πίνακες με τυπωμένες όψεις σε φύλλα χρυσού, ηλεκτρονικές συσκευές και δυο κινητά τηλέφωνα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -375.000-  ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές αξίας -30.000- ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών. Ειδικότερα, ενοικίαζαν οχήματα ως μέσα ασφαλούς προσέγγισης και διαφυγής από τους τόπους των κλοπών, ενώ εκτός από τις οικίες που διερρήγνυαν,  επέλεγαν ως στόχους και οχήματα που στάθμευαν σε παραλιακές περιοχές κατά τους θερινούς μήνες.  Κατά τη διάπραξη των κλοπών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια.

Παράλληλα προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές  είχαν εφοδιαστεί με κάρτες sim κινητών τηλεφώνων ονομαστικοποιημένων σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς «αχυράνθρωπους – ghost phones».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας στις οικίες των δυο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• πλήθος κοσμημάτων,
• -1- πτυσσόμενο μαχαίρι,-1- βαριοπούλα και -2- φυσίγγια
• -6- κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και κουτί κινητού τηλεφώνου και
• -1- αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν παράλληλα με τα ενοικιαζόμενα για την διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας / Παράλληλη Έδρα Αιγίου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να διακριβωθεί αν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

—

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer