Τελεσίγραφο από την Τρόικα: Μέτρα ή απολύσεις εδώ και τώρα

Αποτελέσματα ένταξης στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
XWhatsAppViber

Αποτελέσματα ένταξης στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων ΕπιχειρήσεωνΕπιστρέφοντας από το Λουξεμβούργου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μεταφέρει στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αρνούνται την πολιτική διαπραγμάτευση και παραπέμπουν την ελληνική πλευρά στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, στους «υπαλλήλους τεχνοκράτες».

Οι πιέσεις που δέχθηκε ήταν έντονες και αφορούν τη λήψη μέτρων λιτότητας τουλάχιστον 2 δισ ευρώ για το 2014, πέρα από τα 6-7 δισ ευρώ για τη διετία 2015-2016 που αφορούν την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο ίδιος εξήγησε ότι νέα μέτρα δεν περνούνα από την παρούσα Βουλή, έλαβε την κοφτή απάντηση, «τότε κάντε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις».

Δεν ήταν μόνο ο Γ. Ασμουσεν της ΕΚΤ αλλά και ομόλογοί του όπως ο Γάλλος ΥΠΟΙΚΟ Π. Μοσκοβισί που έθεσαν θέμα ατολμίας και αναποτελεσματικότητας στις διαρθρωτικές αλλαγές, θέτοντας ειδικά θέμα δυσλειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και καθυστερήσεων στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, όπως την εννοούν οι πιστωτές, δηλαδή κυρίως ως συρρίκνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε ευθέως και επίμονα το θέμα των 4.000 απολύσεων που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του χρόνου και έγινε σαφές ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν αναγνωρίζονται ως απολυμένοι, ενώ σε εκκρεμότητα μένει η τύχη των εργαζόμενων σε ΕΑΣ–ΕΛΒΟ–ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης Τόμας Βίζερ επισκέπτεται την Αθήνα και θα έχει εντατικές συνομιλίες για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ ευρώ (διαθεσιμότητα, κώδικας δικηγόρων, αποπληρωμή κρατικών χρεών σε ΕΥΔΑΠ–ΕΥΑΘ, αναδιάρθρωση ΕΑΒ–ΕΛΒΟ–ΛΑΡΚΟ). Ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα φτάσουν οι συζητήσεις, θα αποφασιστεί πότε θα επιστρέψουν εδώ οι Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κ. Μαζούχ.

 

aftodoiikisi.gr

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer